Els programes de la Patum amb contingut històric es faran pagar

La Patum d’aquest 2016 tindrà dos tipus de programes de mà: els gratuïts, amb els actes; i els de pagament, amb contingut històric. Aquesta és una novetat d’enguany, que s’ha decidit en l’última reunió del Patronat de la Patum. Després d’un estudi de costos del programa, la Junta General ha optat per fer-ne dos models.

El model gratuït serà un programa de mà més manejable que fins ara, inclourà tota la informació indispensable de la festa (programa d’actes, actes paral·lels, recorreguts de les passades…) però en canvi no incorporarà textos i fotografies històriques, com s’ha fet en aquests últims anys. Se’n faran 11.000 exemplars i es repartiran per tots els domicilis de la ciutat, gratis. També se’n podran trobar a l’Ajuntament de Berga i a l’Oficina de Turisme de Berga.

I el programa de pagament és el que sí que inclourà, a part de tota la informació indispensable de la festa de la Patum, imatges i textos de caràcter històric, sociològic, antropològic, literari… Se seguirà el format habitual de les darreres dècades però amb la diferència que aquest programa es farà pagar. El preu encara no s’ha definit. Sí que la intenció és posar-los a la venda a un preu assequible, que permeti cobrir la despesa que suposen. Se’n faran 3.000 exemplars.

Aquest és un dels aspectes que es va tractar a la reunió del Patronat de la Patum del passat divendres 22 de gener. Altres temes: ampliar la comparsa dels nans nous de 4 a 12 membres, reformular els títols de patumaire, fer enquestes per conèixer el perfil dels visitants a la Casa de la Patum, i col·laborar amb l’associació LGTB TalComSom de Vic.

 

X