Es posa a la venda el programa de mà de la Patum 2016

El Patronat Municipal de La Patum i l’Ajuntament de Berga han posat a la venda, per primer cop, els programes de la festa del Corpus, que ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Berga al preu de 3 euros. Enguany, com a novetat, el programa que es repartirà a les llars berguedanes serà una versió reduïda del què fins ara era programa de La Patum amb textos complementaris. El gratuït té la informació imprescindible de la festa però és un format més econòmic.

De tota manera, conscients del valor de poder disposar del tradicional programa de La Patum, s’han editat i imprès 3.000 exemplars d’un llibret que no només conté tots els actes de la festa sinó imatges i textos. S’il·lustra amb la portada del cartell guanyador del concurs d’enguany, obra d’Albert Escànez. Titulat ‘Som La Patum’ és una cara amb un màscara, estil venecià, però a imatge d’una carota de ple.

A l’interior del programa també hi ha el cartell que ha rebut l’accèssit del concurs d’enguany, obra d’Albert Sant, amb el títol ‘Mirada al santuari’. També s’hi pot veure el cartell premiat al certamen de la Patum infantil i que anuncia la festa dels més petits. L’ha fet Joan Carles Vilageliu, amb el lema ‘Els tres fuets’. I el cartell premiat al concurs de dibuix de la Patum de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt i del Centre Ocupacional Taller Coloma, de Jordi Jordana.

La Patum i Queralt, de Ramon Felipó

Podeu consultar el programa en aquest enllaç: Programa de la Patum 2016, on hi trobareu tots els actes detallats de les Festes del Corpus a Berga. I no només això, també un text sobre Joan Rafart (fundador de la Patum infantil que va morir el febrer passat), i textos del bibliòfil berguedà Ramon Felipó, recull les relacions que hi ha entre el santuari de Queralt, Berga i la Patum. Ho ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà:

Tot plegat s’il·lustra amb fotografies d’Albert Garrido, i també hi ha imatges del fons de la família Rafart i del Patronat de la Patum.

El programa l’ha coordinat el gerent del Patronat de la Patum, Albert Rumbo, i el pòrtic l’han fet els regidors de l‘equip de govern de Berga, de la CUP.

 

X