Formació per a restauradors centrada en les al·lèrgies a la cuina

En el marc de les activitats de la Fira Ambsense, que es farà el dissabte 18 de juny a Berga, sobre les intoleràncies alimentàries, s’organitza per al proper dimarts, 7 de juny, una formació per a restauradors centrada en les al·lèrgies a la cuina. Es farà a la Fundació Alícia (complex Món Sant Benet), de Sant Fruitós de Bages.

Amb l’objectiu de conscienciar els restauradors sobre la importància d’oferir un servei de qualitat a clients amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries i donar-los les eines bàsiques perquè puguin servir menjar sense determinats al·lèrgens de forma segura, la sessió formativa tindrà una durada de dues hores (de 10 del matí a 12) durant les quals es combinarà l’explicació teòrica amb demostracions culinàries. Aquest taller anirà a càrrec de la dietista Alba Adot i del xef Marc Puig-pey i se centrarà en com gestionar els principals al·lèrgens a la cuina i en propostes de substitució. Les places en aquest taller són limitades i per inscriure’s cal trucar a l’Ajuntament de Berga (938214333 extensió 3140).  

La Fira Ambsense es farà el 18 de juny al passeig de la Indústria i està pensada per donar idees i recursos a les persones que pateixen al·lèrgies i intoleràncies als aliments o a alguns dels seus components. Cada vegada són més els nens i els adults que en pateixen i per això l’Ajuntament de Berga hi ha volgut apostar. Compta amb la col·laboració de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, l’Associació de Celíacs de Catalunya, l’Associació d’Intolerants a la Lactosa de Catalunya (ADILAC), l’Associació Catalana d’Al·lèrgies Alimentàries Immunitas Vera i la Fundació Alícia.