L’Ajuntament de Berga urbanitzarà el tram del carrer Pla de l’Alemany per poder construir l’edifici per a l’institut Serra de Noet

L’Ajuntament de Berga urbanitzarà el tram pendent del carrer Pla de l’Alemany com a pas previ per fer realitat l’edifici per a la Secció d’Institut (SI) Serra de Noet, que aquest any compleix deu anys i ho celebra amb diversos actes. Fa deu anys que està en barracons, al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, a la zona del Pla de l’Alemany. És en el mateix sector on s’ha de construir el nou edifici, en uns terrenys a sota del camp de futbol.

És l‘indret que ja s’havia acordat en l’anterior mandat amb la Generalitat. I aquí és on es farà. La CUP ha apostat per mantenir aquest espai per al futur centre i descartar la idea de traslladar l’institut a Sant Francesc, com havia posat sobre la taula a finals d’any. Es farà als terrenys previstos amb l’anterior govern de CiU, on fins ara no s’hi ha fet res. Fa anys que el projecte està encallat.

El projecte de construcció del nou edifici és competència de la Generalitat, però abans calen actuacions que corresponen a l’Ajuntament de Berga. I aquí és on el govern de la CUP ha posat fil a l’agulla. Al ple d’aquest vespre a l’Ajuntament s’aprovarà una modificació urbanística perquè el tram del carrer Pla de l’Alemany que s’ha d’urbanitzar, és a dir l’accés al futur institut, formi part de la parcel·la que és urbanitzable, per tant a tocar dels terrenys on es farà l’edifici de l’institut. Actualment aquest tram de carrer -ni pavimentat ni amb serveis- està inclòs en una altra parcel·la de sòl edificable però no urbanitzable.

S’inclourà en el sector urbanitzable i serà el pas previ per poder dotar de serveis el tram carrer: electrificació, clavegueram, aigua… L’alcaldessa confia que aquests treballs es puguin iniciar aquest mateix any 2016. A partir d’aquí la pilota recaurà a la teulada de la Generalitat per planificar i construir l’esperat edifici del Serra de Noet (que és un dels dos instituts públics de Berga, en aquest cas només s’hi fa secundària).

Aquest tràmit és necessari perquè es pugui urbanitzar, “i fins ara, amb els anys que fa que es lluita per a un edifici pel SES no s’havia fet”, ha dit l’alcaldessa Montse Venturós. Un cop s’aprovi al ple de l’Ajuntament de Berga hi haurà trenta dies d’exposició pública de la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i si no hi ha al·legacions es farà l’aprovació inicial del projecte, la licitació i la posada en marxa de les obres d’urbanització i pavimentació d’aquest tram del carrer Pla de l’Alemany de Berga.

Serra-de-Noet-barracons

FOTOS: 1. El carrer Pla de l’Alemany que s’ha d’urbanitzar, a tocar dels terrenys on es construirà el futur edifici del Serra de Noet (al fons de la imatge) / 2. La Secció d’Institut Serra de Noet fa deu anys que està en mòduls prefabricats. AUTORA: Anna Costa

 

X