Berga fa xerrades per a AMPAs i escoles sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries

Berga programa conferències en el marc de l’Ambsense, de coneixements i productes relacionats amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Una fira que es fa aquest dissabte, 18 de juny, al Passeig de la Pau de Berga. Prèviament, aquest divendres 17 de juny, el Casal de Gent Gran acollirà una jornada destinada a AMPAS i escoles del Berguedà. Es farà a les 8 del vespre.

Amb el títol ‘Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries a l’escola’ es pretén donar a conèixer la problemàtica de les al·lèrgies i les intoleràncies i també resoldre dubtes a famílies i personal del món educatiu que s’enfronten cada cop a més casos d’aquest tipus. Es comptarà amb tres especialistes que oferiran tres xerrades relacionades amb aquesta temàtica.

Una anirà a càrrec del president d’Immunitas Vera. Associació Catalana d’Al·lèrgics als Aliments, Jaime Soler, i se centrarà en ‘L’Al·lèrgia als aliments i el menjador escolar’. Una altra xerrada anirà sobre ‘Conviure amb la celiaquia: com evitar la contaminació encreuada’, i anirà a càrrec de la representant de l’Associació de Celíacs de Catalunya, delegació territorial d’Osona, Noèlia Vallejo. I la jornada es clourà amb ‘La vida láctea’, a càrrec del president fundador d’ADILAC. Associació Espanyola d’Intolerants a la Lactosa, Oriol Sans.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de la doctora Isabel Martínez, endocrina de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, i serà el darrer dels actes abans de la fira Ambsense, que començarà dissabte a les 9 del matí al Passeig de la Pau i que es tancarà a les 9 del vespre.

 Alteracions de trànsit, diumenge

En motiu de la fira Ambsense, dissabte al passeig de la Pau de Berga, hi haurà alteracions de trànsit des d’aquest dijous 16 de juny i fins dilluns dia 20. El carrer Gran Via en el tram comprès entre el sentit de pujada i baixada del passeig de la Pau romandrà tallat al trànsit i prohibit l’estacionament amb motiu del muntatge i desmuntatge de al mostra.

I el mateix dissabte 18 de juny restarà prohibit l’estacionament al passeig de la Pau de les 6 del matí a les 10 de la nit. La restricció d’aparcament al passeig de la Pau serà concretament des del carrer Gran Via fins a la carretera Sant Fruitós (el lateral a tocar dels jardins), en sentit descendent i el passeig de la Pau des del carrer Pere III fins al carrer Gran Via en sentit ascendent.

Tant en sentit ascendent com descendent el passeig de la Pau romandrà sempre obert a la circulació del trànsit rodat.

 

X