Avià reviu les feines del camp amb la festa del Segar i el Batre

Avià acull una nova edició del Segar i el Batre aquest diumenge, 10 de juliol. És una festa que pretén recordar la manera tradicional de fer les tasques de la sega i la batuda, sent alhora un homenatge a la figura del pagès.

Es farà durant tot el dia amb demostracions pràctiques a l’era Santamaria de com es treballava al camp i altres activitats que acompanyaran la jornada: esmorzar típic que feien els segadors, demostració de fer cordes i filar llana, trobada de puntaires, intercanvi de robes de patchwork, activitats lúdiques per als més petits, mostra de música tradicional, i entre d’altres propostes, fira d’artesans. Aquesta activitat enguany es vol potenciar i convertir-la en una autèntica mostra de producte artesà de pagès: eines, brodats, olis, perfums, i productes de la terra, entre d’altres.

Podeu consultar les activitats i els horaris clicant aquí. I escoltar l’entrevista a la regidora de Cultura d’Avià, Elisenda Martí, que convida a tothom a assistir a la festa del Segar i el Batre d’Avià detallant les propostes més destacades que es faran diumenge al poble:

FOTO: Una edició passada de la festa del Segar i el Batre d’Avià / festacatalunya.cat