L’Ajuntament de Berga “no mourà cap dit” per la propietat del pis okupat

L’Ajuntament de Berga no intervindrà en l’ocupació de l’edifici de la plaça del Forn. L’alcaldessa, Montse Venturós, ha estat contundent: “no mourem cap dit per la propietat quan aquesta s’ha desentès de forma efectiva dels deures que, com a tal, li correspondrien”.

Venturós lamenta que “veiem el barri ple de cases que són propietat de bancs, caixes i empreses que en el moment d’auge de la bombolla immobiliària van comprar aquests edificis i no n’han tingut cap tipus de cura“. A més, l’alcaldessa percep l’edifici ocupat com “un espai en el qual s’hi volen desenvolupar activitats de cara a la ciutadania i pot significar un revulsiu“, de manera que “ara mateix, no som ningú per determinar què cal fer en aquest sentit”. En aquest sentit, ha remarcat que “en aquests moments, l’Ajuntament no té cap pla d’habitatge ni res que s’hi assimili”.

Montse Venturós també ha confirmat que cap membre de l’Ajuntament ha parlat amb les persones de la casa. En tot cas, “el que farem serà tractar al col·lectiu de la casa com qualsevol altre entitat del municipi, en cas que s’acabin constituint com a tal”, ha dit l’alcaldessa.

FOTO. Façana del bloc de pisos ocupat a la plaça del Forn de Berga // Autor: Marc Canturri