Els Castellers de Berga fan una de les millors actuacions a Bagà, tot i no aconseguir descarregar el 2 de 7

Els Castellers de Berga van actuar ahir diumenge, a Bagà, on van aconseguir una de les millors actuacions de la història, igualant la de Sant Quintí de Mediona del 4 de juny passat.  A Bagà, la colla castellera berguedana va alçar dos pilars de 4, va descarregar el 5 de 7 i va intentar descarregar el 2 de 7, un castell que se’ls resisteix. L’havien carregat per primera vegada el mes passat i el repte era descarregar-lo, de fet és un castell que l’han treballat molt als darrers assajos i tenien garanties d’aconseguir descarregar-lo. Però no va ser així. Tot i que el 2 de 7 a Bagà va arribar més lluny que el primer a Sant Quintí de Mediona, va cedir quan sortia la canalla. En tercera ronda van descarregar un sòlid 4 de 7 amb agulla. I van tancar la diada amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.

Segons els Castellers de Berga, l’actuació de Bagà i la del mes passat a Sant Quintí de Mediona marquen el sostre: “per superar-lo ens caldrà més treball i constància i això es demostra setmana rere setmana als assajos del Cine Catalunya. Estem convençuts que descarregarem aviat el 2 de 7 i podrem fer un pas més cap als castells de 8 pisos”, asseguren.

4t aniversari

Els Castellers de Berga encaren ara l’última setmana abans de la celebració del quart aniversari de la colla. Serà el dissabte 16 de juliol amb una diada castellera a 2/4 de 7 de la tarda a la Plaça de Sant Pere, acompanyats dels Castellers de Sabadell i els Minyons de Terrassa. I a partir de les 10 de la nit, al Cine Catalunya: Morena Tradipatxanga, Antídot, Batalla de PDs, i PD Urrixic vs PD Nanfu i Salasxic.

FOTO: Actuació dels Castellers de Berga, aquest diumenge 10 de juliol a Bagà / AUTOR: Josep Pont i Roca