Mantenen les penes de presó pel gerent de la fàbrica tèxtil de l’Ametlla de Merola incendiada el 2010

Vist per sentència. La fiscalia i l’acusació particular del cas de l’incendi en una fàbrica tèxtil de l’Ametlla de Merola mantenen les penes de presó de l’empresa de 4 i 7 anys, respectivament, pel gerent de l’empresa, segons les conclusions definitives que van presentar totes les parts ahir, dijous 21 de juliol. El foc va acabar amb la vida d’una treballadora de 53 anys el març de l’any 2010 i s’acusa al gerent de l’empresa d’homicidi imprudent, un delicte contra el dret dels treballadors i també un delicte de lesions imprudents. Pel que fa a la defensa, que demana l’absolució del gerent, considera que el seu client hauria pogut cometre un delicte contra els treballadors en no adequar el pla de prevenció de riscos laborals a unes modificacions que es van fer a la nau que acollia l’activitat laboral.

Els fets van tenir lloc el 2 de març de l’any 2010, quan es va produir un greu incendi a una empresa de filatures de l’Ametlla de Merola (Puig-reig). Al voltant de les tres de la tarda, segons informa l’escrit del Fiscal, es va produir una acumulació de borra a una de les màquines bobinadores de l’empresa. També segons el text del ministeri, la maquinària tenia una antiguitat de quaranta anys. Una de les màquines es va embussar i va continuar la seva funció sense moure’s, fet que va provocar diversos arcs elèctrics i les espurnes van acabar incendiant la matèria primera, fils de cotó altament inflamables. L’aire que generava el ventilador de la màquina va fer estendre el foc amb rapidesa.

Segons l’escrit, es van provocar diversos focus secundaris que van acabar incendiant tota la nau i fent cedir el sostre. Arran de l’incendi, va morir una treballadora de l’empresa, Conxita Noguera, veïna de Navàs i de 53 anys. La víctima va quedar atrapada per les flames, i un altre treballador va poder escapar-se del foc però va patir cremades de segon grau a la mà dreta, que van precisar d’una intervenció quirúrgica. A més, l’home va patir diverses seqüeles i estrès posttraumàtic.

X