Borredà canvia tota la senyalització del seu nucli urbà

L’Ajuntament de Borredà millora la circulació al municipi amb una renovació de la senyalització dels carrers de l’entrada del poble. Es tracta de les obres que s’han fet al primer tram del carrer Manresa i al carrer Queralt, que han suposat una adaptació el concepte de nucli urbà a Borredà per tal que el vianant tingui prioritat respecte els vehicles. En aquesta línia, també es limita la velocitat als 20 km/h.

S’ha col·locat la senyalització que prohibeix aparcar als carrers Manresa i Queralt per tal de facilitar la doble circulació i el pas de camions cap al centre del poble. També s’han posarat els senyals d’inici de l’illa de vianants, un sector on el vianant té prioritat absoluta i els vehicles han de cedir-li el pas en qualsevol situació.

En marxa des del 25 de juliol

La nova senyalització està en funcionament des de dilluns 25 de juliol. Des de llavors, tota acció d’incompliment és degudament sancionada pels Mossos d’Esquadra, ja que Borredà no disposa de policia local i la seva funció fa 20 anys que es va delegar als Mossos.

L’alcalde del poble, Joan Roma, ha destacat que es tracta d’un “nou concepte de nucli urbà” pel poble. En aquest sentit, demana “comprensió i civisme en el compliment de la senyalització existent, tant en matèria de circulació com d’estacionament, respectant els guals, i zones prohibides”. Roma també recorda que el poble disposa de més de 130 places d’aparcament gratuït a pocs metres del centre, de manera que “no hi ha excusa per no complir les normes dels senyals”.

Renovació de tots els senyals del poblesenyalsborreda2

L’Ajuntament de Borredà ha decidit renovar tota la senyalització del nucli urbà del poble, aprofitant les obres dels carrers Manresa i Queralt. Tal com ha explicat el mateix Roma, hi havia senyals que tenien prop de 20 anys de vida i ara tots reuneixen les condicions de la vigent normativa de circulació viària”. Tot plegat, ha suposat una inversió de prop de 5.000 euros, 2.000 a càrrec del consistori i 3.000 que provenen d’una subvenció de la Diputació.

A banda de renovar la senyalització que ja existia, el consistori ha col·locat senyals de caire comercial per tal d’indicar tots els establiments que hi ha al municipi. A més, en els pròxims dies, es canviarà tots els rètols de guals i de reserva d’aparcament.

FOTOS. Alguns dels senyals que ja s’han col·locat al municipi / AUTOR: Joan Roma