La Patum serà protagonista del programa ‘Cosins Germans’ de TV3 aquest dimarts

El setè capítol de la nova temporada del programa ‘Cosins Germans’, de TV3, mostrarà la Patum com un dels elements patrimonials més destacats dels Països Catalans. El programa s’emetrà demà, dimarts, quan faltin cinc minuts per les 11 de la nit (22.55h).

El capítol que s’emet demà està dedicat al Patrimoni Immaterial de la Humanitat dels Països Catalans, l’essència de la diversitat cultural. El conductor habitual del programa, Ferran Torrent, coneixerà de primera mà alguns dels tresors de la cultura popular com poden ser el Tribunal de les Aigües de València o el Cant de la Sibil·la a Mallorca. A més, descobrirà La Patum de Berga i el Mister d’Elx, les dues úniques formes d’expressió cultural de casa reconegudes com a Obres Mestres del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

‘Cosins Germans’ és una road movie festiva, que ja va per la segona temporada, conduïda per l’escriptor valencià Ferran Torrent. El programa es va estrenar fa dues temporades al Canal 33 amb l’objectiu d’apropar Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears tot mostrant la riquesa paisatgística, cultural i lingüística d’aquests territoris. En un principi, la parella televisiva de Torrent fou l’escriptora Empar Moliner. En aquesta segona temporada, Ferran Torrent viatja tot un any, de festa en festa, buscant les arrels de la cultura popular. El què seria, però, una experiència inoblidable per a qualsevol, per a Torrent es converteix, en certa mesura, en una tortura, ja que l’escriptor és un enemic declarat de les aglomeracions, els balls i les disfresses, i s’haurà de desenvolupar en esdeveniments multitudinaris com les festes de Sant Joan de Ciutadella, les Falles de València o La Patum de Berga. En aquesta temporada Torrent compta amb la col·laboració de l’actriu Sílvia Bel, l’alpinista Araceli Segarra, l’autora mallorquina Llúcia Ramis i la presentadora Isabel Carnicé.

X