Les comparses de la Patum infantil ja són a les dependències de l’Ajuntament

Els membres de l’associació de la Patum infantil ja han dut a terme el trasllat de les comparses des del pavelló de Berga fins a les dependències de l’Ajuntament. A diferència del que passa per la Patum infantil de Corpus, aquest dijous, 1 de setembre, per la Patum infantil del Centenari, no hi haurà passacarrers fins la plaça de Sant Pere, sinó que els nens i nens que formin part d’una comparsa aniran directament a la plaça, on ja hi trobaran tota la imatgeria. La decisió, segons Guillem Canal, membre de l’associació, s’ha pres “perquè és un dia laborable i entenem que fent-ho així facilitem les coses a les famílies”.

En aquest sentit, la Patum infantil convoca els nens i nenes a les 16.30h el proper dijous a la plaça de Sant Pere. Allà, cada cap de colla els acompanyarà a buscar la roba al vestíbul de plens. Els nens es canviaran de roba al mateix vestíbul i, un cop ho hagin fet tots, es tancarà amb clau i no es tornarà a obrir fins que s’acabi la Patum infantil.

L’organització de la festa demana als nens i nenes que vinguin preparats amb els complements habituals com les espardenyes de 7 vetes, les mitges blanques o els guants. Pel que fa als integrants de la comparsa de les guites, el calçat ha de ser còmode. Les faixes geganteres i els mocadors dels guitaires, les maces i l’àliga, entre d’altres, es repartiran en el mateix moment que s’entregui la roba i s’hauran de retornar un cop acabi la Patum infantil.

patum-infantil-roba

Una tarda dedicada als nens

La celebració d’una Patum infantil pel Centenari de la Coronació ha estat en dubte fins fa ben poques setmanes. Ara, però, la festa ja està més que confirmada per aquest dijous, 1 de setembre, i els nens i nenes que podran tornar a saltar després de fer-ho en la Patum del mes de maig esperen amb il·lusió la seva tarda patumaire.

A 2/4 de 5 els caps de colla començaran a repartir la roba als integrants de cada comparsa. Més tard, a 2/4 de 6, començarà el primer dels dos salts de Patum infantil que s’han acordat fer a la plaça de manera extraordinària. Quan acabi aquest primer salt, els nens tindran berenar a càrrec de la comissió del Centenari, Queralt 2016, a la capella de l’hospital vell. Aquest berenar, però, no afectarà de cap manera al desenvolupament dels salts, que no s’aturaran.

A les 7 de la tarda es preveu que la Mare de Déu de Queralt arribi a la plaça de Sant Pere després de fer el seu recorregut del dia, que començarà al convent de les Sagramentàries de Berga. Quan això passi, s’informarà de l’arribada per megafonia i les comparses de la Patum infantil faran un passadís d’honor a la plaça per tal que la Verge pugui arribar a l’església.

Acte seguit, la Mare de Déu entrarà a l’església i la Patum infantil farà una ofrena floral a la Verge, amb els rams dels gegants i de l’Àliga. També s’aprofitarà per fer una petita sessió fotogràfica per immortalitzar l’esdeveniment.

Després d’això, els nens i nenes de la Patum infantil retornaran tota la roba i els accessoris i aniran fins al pavelló de Berga per tal de tornar totes les comparses al lloc on descansaran fins Corpus.

FOTOS. Moment en el qual es va iniciar el trasllat de les comparses de la Patum infantil, des del pavelló fins a les dependències del consistori – Roba que els nens i nenes de les comparses utilitzaran el proper dijous / Cedides

 

X