El passeig de la Pau i els carrers que hi connecten es tallaran durant bona part del cap de setmana

Berga és el punt de mobilització més complex dels cinc que s’han escollit per a la Diada de l’11 de setembre: Barcelona, Tarragona i Lleida són grans ciutats acostumades a acollir multituds, mentre que Salt està enganxat a una altra gran ciutat com és Girona. Aquesta és la realitat amb la quan parteixen els cossos de seguretat de Berga a l’hora de preparar l’entramat per acollir les prop de 60.000 persones que s’esperen a la capital del Berguedà aquest cap de setmana.

D’entrada i com és lògic, la mobilitat per l’interior de la ciutat estarà notablement condicionada pels preparatius i per l’acte central que se celebrarà al passeig de la Pau. En aquest sentit, es restringirà el trànsit al passeig i a tots els carrers que hi estan connectats la tarda de dissabte i durant tot l’endemà, dia 11 de setembre.

Malgrat tot, “no descartem obrir un carril de circulació exclusiu per a turismes a la plaça de la Creu (al capdamunt del passeig de la Pau) per tal que els cotxes puguin passar des de la ronda Moreta fins al carrer del Roser”, ha explicat Josefina Vizuete, cap de la Policia Local a Berga.

D’altra banda, la parada d’autobús, que habitualment està situada a la part alta del passeig de la Pau, s’ubicarà excepcionalment al capdavall. En concret, se situarà a la carretera de Sant Fruitós, al lateral oposat a la benzinera BP de Berga.

Arribada escalonada, sortida complicada

Vizuete preveu que “l’arribada a Berga el dia 11 sigui escalonada” però tem per una sortida realment complicada. Per això, recorda que “hi ha molts actes a la ciutat perquè la gent es quedi a gaudir-ne” i recomana “fer les coses amb calma i temps“.

La cap de la Policia Local és conscient que “l’endemà, el dia 12, molts nens i nenes comencen l’escola i les famílies prefereixen ser a casa el més aviat millor”. Tot i això, Vizuete ha remarcat que “el temps que es perdrà a la carretera potser val la pena aprofitar-lo visitant una ciutat magnífica com Berga i totes aquelles activitats que s’hi organitzaran de manera excepcional”.

A més, Josefina Vizuete ha recomanat als ciutadans de Berga que evitin agafar el cotxe el dia de la Diada. “És un dia ideal per passejar per la ciutat i s’estalviaran problemes”, ha dit.

FOTO. Josefina Vizuete, cap de la Policia Local a Berga, detallant el més rellevant a nivell de seguretat pel que fa a la Diada de l’11-S / AUTOR: Marc Canturri

X