La Penya Boletaire es planteja endarrerir el Concurs Boletaire de cara als propers anys

El món dels bolets serà l’eix central d’un cap de setmana farcit d’activitats a Berga i el Berguedà. Un dels grans protagonistes serà el 60è Concurs Boletaire que se celebrarà aquest diumenge, com sempre, al Pla de Puigventós, a Castellar del Riu. En concurs arriba en un moment una mica incert, ja que les pluges han arribat més tard del que s’esperava i és complicat que els assistents vegin els grans cistells que sí que hi havia en edicions anteriors.

El president de la Penya Boletaire de Berga, Jesús Perarnau, ha explicat a l’AquíBerguedà.cat que “potser seria bo celebrar la festa més tard de cara al futur”. Perarnau creu que el concurs hagués tingut cistells molt més grossos dels que tindrà si s’hagués celebrat un mes més tard”. El president de la Penya recorda que no és el primer any que les condicions meteorològiques retarden la campanya boletaire: “hi ha hagut uns quants anys dolents i aquest va pel mateix camí. Hem de parlar de si s’ha de canviar alguna cosa de cara al futur“.

La campanya arribarà tard, però probablement se salvarà. Aquesta és la nota positiva que ha destacat Jesús Perarnau. que preveu que “tot i que serà difícil trobar bolets aquest diumenge, si el temps segueix com en els últims dies, la temporada s’allargarà fins al novembre i acabarà sent prou bona”. Perarnau, a més, recorda que el concurs se celebrarà igualment, ja que “el principal objectiu de la Penya és reunir gent al Pla de Puigventós i aconseguir l’ambient que s’hi crea cada any”.

El Concurs Boletaire arriba aquest diumenge a la seva 60a edició. Per al president de la Penya, arribar al 60è aniversari “és una mostra de la feina ben feta per totes les persones que han passat per l’entitat”. Perarnau, a més, ha volgut recordar als que hi han estat en un passat: “de ben segur que si els nostres avantpassats s’assabentessin d’aquest èxit n’estarien tan orgullosos com ho estem nosaltres”.

FOTO. Una de les participants de l’edició de l’any 2014 del Concurs Boletaire / AUTOR: Penya Boletaire de Berga

X