130 persones s’interessen per la salut infantil en les Jornades de Divulgació Pediàtrica

130 persones van participar dijous i divendres passat en la 27ena edició de les Jornades de Divulgació Pediàtrica del Berguedà que es van celebrar al Pavelló de Suècia. Totes elles van poder aprofundir sobre diferents aspectes relacionats amb la salut dels infants com ara les vacunes o els polls.

Una de les noves propostes d’enguany, el taller de reanimació cardiopulmonar adreçat a alumnes de sisè de primària, ha demostrat ser tot un èxit. Nois i noies de l’escola Xarxa de Berga van poder aprendre algunes tècniques bàsiques d’actuació davant d’una aturada cardiorespiratòria d’una manera molt amena i divertida. Des de l’organització de les jornades, s’espera poder fer arribar aquest taller a més escoles de la ciutat de cara a posteriors edicions.

Les diferents xerrades van ser seguides per pares, mestres, educadors, professionals de la salut i altres persones interessades en la salut dels més petits. De fet, un dels objectius de les jornades és fer arribar tots aquests coneixements a un sector molt ampli de la població, més enllà del col·lectiu sanitari. Amb aquesta voluntat, es van poder escoltar xerrades impartides per professionals d’alt nivell com el president de la Societat Catalana de Pediatria, Valentí Pineda, que va parlar del nou calendari de vacunes, o el pediatre de l’Hospital General de Vic, Eudald Sellarés, que va resoldre molts dubtes sobre què fer davant de casos de polls i similars.

La salut dels adolescents també va ser-hi present amb una ponència molt participada sobre coaching aplicat a aquest col·lectiu i que va anar a càrrec de coach berguedà Pere Casas. Per últim, la grafòloga Pilar Mèlich va parlar de la mala lletra dels infants i dels senyals d’alerta que podem detectar a través de l’escriptura.

Les Jornades de Divulgació Pediàtrica del Berguedà són una iniciativa del departament de Pediatria de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé per a crear un espai de diàleg i de divulgació obert a tota la ciutadania al voltant de la salut dels infants. Es tracta d’una proposta amb 27 anys de trajectòria que any rere any aconsegueix renovar el seu poder de convocatòria.

X