Borredà demana que les obres a la depuradora s’aplacin fins que hi hagi una reunió amb l’ACA

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, i els veïnat del poble han arribat a un acord per demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua que aplaci les obres a la depuradora del poble fins que hi hagi una reunió entre l’ACA, l’equip de govern de l’Ajuntament, l’oposició i els veïns descontents amb la ubicació del servei. Aquesta és una de les conclusions que es van treure en la reunió d’ahir a la tarda a l’Ajuntament de Borredà entre el batlle i quatre representants del veïnat.

Els veïns van aprofitar la trobada per traslladar a l’alcalde els motius pels quals ahir al matí van decidir impedir l’inici de les obres. D’entrada, els veïns demanen un canvi d’ubicació de l’estació per tal que se situï més lluny dels habitatges i negocis del poble. En cas que això no fos possible, exigeixen que la depuradora sigui coberta o que, com a alternativa, un organisme com l’ECA garanteixi que no hi haurà pudors en cap moment de l’any.

Finalment, els veïns volen que tres persones en representació dels seus interessos també assisteixin a la reunió on l’ACA presentarà als membres de l’Ajuntament el projecte reformat. Per aquest motiu, també demanen que no s’intenti reprendre les obres fins que aquesta trobada es porti a terme.

FOTO. Veïns del poble instal·lats en un accés als terrenys per evitar que les obres de la depuradora comencin. / Cedida

X