El projecte educatiu BarçaKids arriba aquest novembre a 14 escoles del Berguedà

Més de 600 alumnes de 14 escoles de primària del Berguedà participaran durant el curs 2016-2017 en el projecte BarçaKids, una iniciativa de la Fundació del FC Barcelona centrada en l’educació en valors mitjançant l’esport. El projecte encara la seva cinquena edició i, fins al moment, ha comptat amb la participació d’escoles d’arreu de Catalunya.

BarçaKids1Enguany, els centres de primària del Berguedà que hi participaran són l’Escola Vedruna, l’Escola Xarxa, l’Escola Sant Marc, l’Escola FEDAC Gironella, l’Escola Sant Martí l’Escola Princesa Làscaris, l’Escola de Borredà, l’Escola Serra de Picamill, l’Escola Santa Eulàlia, l’Escola Gira-Sol, l’Escola d’Olvan, l’Escola Santa Maria d’Avià, l’Escola Sant Salvador i l’Escola Alfred Mata.

L’activitat del programa BarçaKids  es farà a Berga en un espai de l’antiga Salle que ha cedit l’Escola Vedruna. La iniciativa es va iniciar aquest dimecres, dia 9, i finalitzarà el 25 de novembre, mentre que les àrees d’Ensenyament i d’Esports del Consell Comarcal del Berguedà han facilitat i han col·laborat en el desplaçament dels alumnes de fora de Berga.

BarçaKids2

L’objectiu del programa és treballar els valors mitjançant l’esport i altres situacions de la vida quotidiana dels infants: l’escola, la casa i l’entorn. Es pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. A més, BarçaKids promou en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generen canvis que els ajuden a créixer personalment i col·lectivament a través de procediments diversos, dinàmics i innovadors, on l’esport és l’eix motivacional.