Gironella instal·la quatre nous desfibriladors per convertir el poble en un lloc cardioprotegit

Gironella comptarà amb quatre nous desfibril·ladors que se sumaran als dos ja existents al municipi. La regidora d’Atenció a les Persones i Salut Pública de l’Ajuntament de Gironella, Teresa Terricabres, explica que la idea és que “Gironella es converteixi en un municipi cardioprotegit”. Aquesta denominació s’utilitza per classificar els municipis que compten amb dispositius DEA (Desfibril·lador extern automàtic) i, a més a més, garanteixen que estan instal·lats a diferents punts del territori per assegurar els temps d’atenció.

Concretament, segons Terricabres, els quatre nous dispositius s’hauran instal·lat “entre aquesta setmana i principis de desembre”. El projecte en què treballa l’Ajuntament, però, no s’acabarà aquí. “La intenció és arribar fins als 18 o 20 DEA, garantint així que n’hi hagi a tots els barris i colònies del municipi, a prop dels centres educatius i també en altres zones”, precisa la regidora.

Sessions formatives

En el marc d’aquest projecte, ja s’han previst dues sessions formatives pel personal municipal i obertes al conjunt de la ciutadania: el 12 i 19 de desembre a la tarda. De cara a l’any vinent, es preveu que s’organitzin noves sessions, que se sumaran a les sessions de primers auxilis que ja s’estan impartint a l’alumnat de l’Institut.

Part d’aquest treball s’ha fet en col·laboració amb l’entitat berguedana De Tot Cor, fundada mesos enrere i que treballa amb la idea d’aconseguir una comarca cardioprotegida.

Després d’aquestes actuacions, Gironella comptarà amb sis dispositius ubicats a l’interior dels dos recintes esportius de la zona esportiva, a l’exterior de l’Ajuntament, al vehicle policial, a l’exterior de la biblioteca i a l’exterior de l’Escola Gironella.

FOTO. Un dels desfibril·ladors que hi ha instal·lats a Gironella / Ajuntament de Gironella

X