Joan Roma pensa en el convent de Sant Francesc com a seu d’organismes comarcals i de la Generalitat

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, també se suma al debat per definir els usos que l’Ajuntament de Berga donarà al convent de Sant Francesc ara que ja s’ha signat la cessió de l’equipament al consistori pels pròxims 25 anys. Roma considera que el convent “podria ser ideal per agrupar en un lloc tots els organismes, serveis i delegacions que hi ha al Berguedà”.

Fa un parell de mesos, quan es va fer públic l’acord entre l’Ajuntament de Berga i els franciscans, l’alcalde de Borredà va enviar una carta a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i al president del Consell Comarcal, David Font, on proposava d’utilitzar el convent com a seu d’organismes comarcals com l’Agència de Desenvolupament o el propi Consell Comarcal. Per a Roma, Sant Francesc podria “contenir tot el que tenim dispers” gràcies a les dimensions de l’equipament, la seva situació, la possibilitat d’aparcament i el fet de “ser símbol d’un passat lligat al present”.

L’alcalde de Borredà considera que els organismes comarcals no tenen espai suficient per dur a terme les funcions que tenen encomanades. “Ni el Consell Comarcal al carrer Barcelona, ni l’ADBerguedà a la plaça de Sant Joan i el carrer Lluís Millet, ni altres espais com l’antiga cimentera de Cercs o l’oficina de turisme a peu de la C-16″, ha dit.

Roma creu que la utilització del convent per a aquests organismes, serveis o delegacions “milloraria sensiblement el seu treball i facilitaria la relació entre les diferents administracions“. A més, ha dit, els berguedans “trobarien en un sol edifici tots els serveis als quals tenen dret”.

 

FOTO. El convent de Sant Francesc, a Berga / Arxiu