Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Política

Berga signa un conveni per ajudar els joves de la ciutat a trobar feina o reprendre els estudis

Berga signa un conveni per ajudar els joves de la ciutat a trobar feina o reprendre els estudis

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el director general d’Ampans, Toni Espinal, han signat un conveni de col·laboració per implantar a Berga un programa d’inserció destinat a adolescents i joves que han abandonat els estudis. Mitjançant aquest acord, el consistori cedirà diversos espais a Ampans per tal d’atendre les necessitats dels joves i desplegar accions orientades a aconseguir que els joves reprenguin els estudis o trobin una sortida laboral.

El programa s’anomena “Noves oportunitats per a Joves” i inclou actuacions integrades d’orientació, formació i acompanyament als joves, així com la intermediació amb centres d’ensenyament, entitats i empreses. Per tal que els joves puguin desenvolupar els seus projectes professionals i personals, el programa els ofereix itineraris de fins a dos anys. A més, cadascun dels participants comptarà amb un seguiment personalitzat per a facilitar-los l’entrada amb contacte amb les empreses i les professions que hauran d’exercir.

D’altra banda, el programa incorpora aspectes innovadors en l’àmbit metodològic i un valor afegit, ja que reforça les competències socials, cíviques i emprenedores dels joves participants, així com un treball d’apoderament a través d’interessos motivacionals com l’esport, la cultura i les noves tecnologies.

El projecte “Noves oportunitats per a Joves” s’emmarca dins del Pla de Garantia Juvenil i compta amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. A final del 2015, Ampans va constituir una UTE juntament amb la Fundació Intermèdia per al desplegament del programa a cinc comarques de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Anoia, Solsonès i Osona), on realitza l’acompanyament a 250 joves d’entre 16 i 24 anys.

 

FOTO. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha signat el conveni amb Ampans / Autor: Marc Canturri

Ajuntament de Berga AMPANS reinserció acadèmica reinserció laboral

Estic amb tu

Comentaris