Ràdio Berga deixa de fer informatius i només emet música

Avui acaben deu anys de les emissions regulars de Ràdio Berga amb la concessió de Bífidus Produccions. A partir d’avui, es mantindrà una programació de continuïtat, amb música i indicadors, però ja no s’emetran els espais informatius.

El contracte amb l’empresa concessionària, Bífidus Produccions, va expirar l’any 2012 i llavors l’Ajuntament de Berga va decidir no renovar-lo. Des de l’aleshores, es troba en fase de pròrroga. El nou equip de govern té pendent de convocar un nou concurs de gestió per trobar una altra empresa que es vulgui fer càrrec de l’emissora municipal. Per ara, l’Ajuntament no ha precisat quan en publicarà la convocatòria.

En aquests deu anys de gestió, Ràdio Berga ha rebut nombrosos premis, com el de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, el d’Òmnium Cultural i el de Ràdio Associació de Catalunya, per la transmissió de la Patum, i el de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona, per la pàgina web. A més, ha acreditat una audiència de 3.000 oients, segons l’Estudi General de Mitjans.

Més de 200 persones han estat col·laboradores d’aquesta emissora durant els deu anys de gestió de Bífidus Produccions, a través de les seccions dels programes i les tertúlies.

D’ara endavant, Bífidus Produccions centrarà la seva activitat en el diari digital Aquí Berguedà i la revista mensual que porta el mateix nom, a més de la producció de notícies per a l’edició de la Catalunya central del diari El Punt Avui. I l’empresa prepara també nous projectes, sempre en l’àmbit del periodisme de proximitat i de la comunicació local.

X