CDC de Berga proposa una reunió entre les administracions del Berguedà per salvar la Sailfish

Convergència de Berga s’aferra a conservar la Sailfish a la comarca. El principal grup de l’oposició considera que perdre una prova com la Sailfish és “un risc per a Berga i la comarca” per tot l’impacte esportiu, social i econòmic que en deriva. Per aquest motiu, el regidor Pau Bessa, en representació del seu partit, demana a totes les institucions involucrades en la prova (ajuntaments, administracions i entitats esportives) que “s’asseguin a parlar per veure si hi ha alguna solució que eviti que la prova marxi del territori”.

“A Berga i la comarca no li interessa perdre la Sailfish”, ha assegurat Bessa. En aquest sentit, Convergència parla de les prop de 3.000 persones que acull la comarca cada setembre en motiu de la Sailfish i fa referència a un estudi del 2013 que xifrava en 206.154 euros els ingressos generats pels establiments del Berguedà gràcies a la celebració de la prova i als turistes que mou. Precisament per això, els convergents consideren que les administracions han d’ajudar més a l’organització a nivell econòmic o “fer el possible per trobar finançament”, ja que “els recursos que s’hi destinen són una inversió més que una despesa”.

A més, diu, la cobertura mediàtica que aconsegueix la prova “col·loca Berga i la comarca al mapa i reforça la imatge d’esport i natura que ens interessa que tingui Berga”. Per aquest motiu, Bessa ha explicat que entén l’adéu de la prova “com una pèrdua” i, segons diu, “les coses, quan es perden, costen molt de recuperar”.

D’altra banda, Bessa ha volgut deixar clar que no és un retret al govern de la CUP sinó “un toc d’atenció a totes les administracions de la comarca que poden fer alguna cosa per salvar la Sailfish”. En aquest sentit, considera que “tots hem de reflexionar sobre si ens interessa perdre tots els ingressos que deriven d’una prova com aquesta”.

A l’espera que el govern de l’Ajuntament de Berga es pronunciï, Bessa ha assegurat que Convergència portarà la problemàtica al Ple ordinari d’aquest dijous i posarà sobre la taula la qüestió en l’apartat de precs i preguntes.

 

FOTO. Erik Merino, guanyador de la Sailfish 2016 / Aleix Camprubí

X