Les campanades de Gironella, retransmeses per tot Catalunya, seran des de la Torre del Rellotge

Gironella prepara una nit de Cap d’Any “única i especial”. Així l’ha definit l’alcalde del municipi, David Font. La perla del Llobregat serà l’escenari de les campanades de totes les televisions i ràdios locals de Catalunya, gràcies a un acord entre la Xarxa de Comunicació Local, la Televisió del Berguedà i l’Ajuntament de Gironella. En concret, qualsevol televisió del territori podrà viure l’entrada de l’any 2017 des de la Torre del Rellotge, sempre que sintonitzi la televisió local de la seva regió o el dial 159 de Movistar+.

Aquesta tarda la iniciativa s’ha presentat al consistori gironellenc amb la presència de Joan Foguet, director de l’Àrea de Continguts de la Xarxa, Manel Medina, de la Televisió del Berguedà, David Font, com a alcalde del municipi, i Lluís Vall, com a regidor de Cultura i Festes.

Totes les parts involucrades en l’esdeveniment han celebrat l’acord i l’han presentat com una de les poques programacions -si no és la única- que prepara una emissió en directe abans i durant les campanades, però també després. En concret, Manel Medina ha explicat que hi haurà 23 persones treballant en un programa especial que s’emetrà en rigorós directe des de 2/4 de 12 de la nit (11.30h) fins les 2 de la matinada (2.00h). Medina, a més, ha assegurat que el programa comptarà amb propostes divertides i donarà protagonisme a la gent que sigui a la plaça de la Vila presenciant l’esdeveniment.

En aquest sentit, l’emissió canviarà de punt al llarg de la nit: primer serà des de la Torre del Rellotge i la plaça de la Vila (davant l’Ajuntament) i, més tard, passades les 12, el focus d’atenció es desplaçarà fins el Local del Blat, on es preveuen diverses actuacions musicals. Els encarregats de presentar l’esdeveniment seran Eric Calderer, Balma Badal i els showmans Joan Rigat i Maria Casellas.

Unes campanades “KM 0”

El Berguedà tindrà l’oportunitat de viure les campanades més properes dels últims anys sense moure’s de casa. Per a Medina, “no hi ha res més bonic que menjar-te el raïm veient les campanades de Gironella, enlloc de presenciar les que es fan en altres llocs del país, molt més llunyans”.

En la mateixa línia, Joan Foguet ha recalcat que la Xarxa segueix apostant pels continguts “KM 0” i es dedica a “fer aflorar el que fan les televisions i les emissores locals“. Segons Foguet, l’emissió de les campanades des de Gironella serà “un autèntic xou” que parlarà “de nosaltres i com nosaltres”, fent referència a la proximitat dels continguts que s’hi oferiran.

campanades-gironella-2

Música per rematar la nit

L’Ajuntament de Gironella vol convertir el municipi en un pol d’animació i entreteniment durant tota la nit. Per això, després de les campanades pretén redirigir el màxim de persones possibles cap al Local del Blat. Allà, hi haurà uns convidats de luxe: el grup gironellenc Rupits, que també serà a la plaça de la Vila abans de les 12, i l’Orquestra Selvatana. Amb aquests caps de cartell, Gironella espera “arribar a totes les edats i a tots els indrets de la comarca“, ha dit David Font. I per acabar d’allargar la primera nit de l’any, el Local del Blat també acollirà la Festa Jove amb el discjòquei local DJ Weah.

Per accedir a l’espai dels concerts, els assistents podran comprar les entrades a través de dues vies: anticipada a la plaça de la Vila, a partir de les 11.30h, per 10 euros; o a taquilla per 15€. En tots dos casos s’hi inclourà el cotilló, amb la diferència que a la plaça els assistents també seran convidats a una copa de cava i a 12 grams de raïm perquè puguin gaudir de la vetllada i donar, així, la benvinguda a l’any nou. Tot plegat, segons el regidor Lluís Vall, pensat per “revitalitzar el casc antic a base d’innovació”.

 

FOTOS. Presentació de la nit de Cap d’Any a Gironella / Marc Canturri