Societat

La deixalleria mòbil del Berguedà ja té definit el calendari del 2017

La deixalleria mòbil del Berguedà ja té definit el calendari del 2017

Per quinzè any consecutiu, el Consell Comarcal del Berguedà posa en marxa el servei de deixalleria mòbil que recórre els pobles de la comarca que no en disposen d’una de fixa. Aquestes deixalleries recullen els residus especials aportats directament pels usuaris de manera selectiva com per exemple fluorescents, piles, bateries, pintures, electrodomèstics, ferralla, olis, fustes, etc.

La deixalleria mòbil va visitar ahir Casserres, avui és a Castellar de n’Hug, demà visitarà Castellar del Riu i Coforb, i el dia 5 serà a Cercs. Podeu consultar el calendari sencer, a la imatge que teniu a continuació:

Aquesta deixalleria itinerant complementa els centres de recollida comarcal fixos situats a Berga, Guardiola de Berguedà i Puig-reig que van ser construïts pel Consell Comarcal i actualment són gestionats pel mateix consell a través d’una empresa concessionària. Estan oberts de dimarts a divendres a la tarda, els dissabtes durant tot el dia, i els diumenges al matí.

En els darrers anys, aquestes deixalleries han aconseguit revertir la tendència negativa de recollida de residus i encadenen dos anys de pujades pel que fa a la quantitat de deixalles recollides. En aquestes xifres també hi han influït les bonificacions per a les persones que les utilitzen que s’han aplicat en alguns municipis de la comarca, com a Gironella.

Grafica-EVOLUCIO-RECOLLIDA-DEIXALLERIES-Tn_Any fins 2015FOTO: Deixalleria mòbil a Gironella. Autor: Ajuntament de Gironella

 

deixalleria Deixalleria mòbil recollida de deixalles

Estic amb tu

Comentaris