L’oposició de Cercs demana explicacions a l’alcalde per haver deixat escapar un ajut per arranjar camins

Cercs i Gósol han estat els dos únics municipis del Berguedà que no han demanat la subvenció de la Diputació de Barcelona per arranjar camins rurals. En el cas de Gósol, però, el municipi no ho ha pogut fer perquè forma part de la província de Lleida i, per tant, la petició l’ha de fer a la Diputació lleidatana. Cercs, per la seva banda, sí que hauria pogut sol·licitar l’ajut, però no ho ha fet, i l’oposició, ERC, demana explicacions a l’alcalde, Jesús Calderer.

La línia d’ajuts de la Diputació permetrà l’arranjament de 45 camins rurals i un total de 220 quilòmetres de comarca gràcies als 1.350.000 euros que s’hi destinaran. A Cercs, l’oposició considera que deixar escapar aquesta subvenció és un fet “molt greu” i suggereix a l’equip de govern “que faci un cop d’ull als nostres camins i vies per comprovar el seu estat de conservació, en alguns casos, deplorable“.

Esquerra també recorda que la situació econòmica de Cercs “no és la quina caldria” i observa amb incredulitat l’actitud del govern municipal davant la convocatòria d’aquest ajut. “No podem permetre no estar atents a les subvencions”, asseguren en un comunicat.

Finalment, el grup d’ERC a Cercs recalca que l’alcalde és un membre “destacadíssim” a la Diputació i, per això, li exigeix “que es degui com cal al nostre poble i a les seves veïnes i veïns, amb el temps i esforç necessari i que justament mereixen”.

L’AquíBerguedà.cat ha intentat contactar amb Jesús Calderer per conèixer el seu punt de vista, però no ha estat possible.

FOTO. Un dels camins del Berguedà que aprofitarà la subvenció de la Diputació, a Montclar / AUTOR: M. Canturri