Centenars d’estudiants de secundària omplen els carrers de Berga contra la llei Wert

Molts estudiants de secundària de Catalunya no han anat a classe avui. Han fet vaga per oposar-se a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, més coneguda com LOMQE o Llei Wert. Entre algunes reformes, la llei, impulsada l’any 2008 per Jose Ignacio Wert, exministre d’Educació, aposta pel castellà com la llengua de la majoria d’assignatures i el català com a una optativa. També pretén privar del dret a vaga als estudiants de secundària i incorporar les revàlides al final de cada etapa educativa.

Per tot plegat i més, una part important dels estudiants de secundària s’han manifestat aquest dijous al matí en diversos punts del territori. També a Berga, on el grup local del SEPC ha organitzat una mobilització que ha començat a la plaça dels Països Catalans i ha acabat a la plaça de Sant Pere, amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament de la ciutat.

Des del SEPC Berga, els impulsors de la mobilització s’oposen, entre d’altres aspectes que fomenta la LOMQUE, a l’eliminació d’assignatures com “Educació per a la ciutadania” i critiquen el caràcter avaluable de la religió.