Sis berguedans afrontaran els 100 quilòmetres de la Trail Walker de Girona per una causa solidària

Un equip de sis berguedans participaran en la Trail Walker de Girona, una prova solidària organitzada per Oxfam Intermón que arrencarà l’1 d’abril a Olot. En total, l’equip haurà d’afrontar 100 quilòmetres per la Via Verda de Girona en un màxim de 32 hores. Ignacio Hierro, Toni Baños, Rafael Costa i Agustín Quesada faran el recorregut a peu i Josep Antoni Hernández Vinagre i Lluïsa Herreras aniran en el cotxe de suport que requereix la prova.

La Trail Walker són dos reptes en un per a l’equip berguedà, que ha estat batejat amb el nom de Berguedà Solidari / Rotary Club. D’entrada és un repte econòmic, ja que necessiten 1.500 euros per poder completar la seva inscripció en la prova, ja que és l’aportació mínima a la causa. Però a la vegada també és un repte moral el fet de superar els 100 quilòmetres per un afer solidària.

Pel que fa als diners, a hores d’ara l’equip ja supera els 1.000 euros recaptats. “Cada cop queden menys diners però també s’acosta la data límit per presentar-los”, diu Ignacio Hierro, líder de l’equip, en declaracions a l’AquíBergueda.cat. De fet, les inscripcions es tanquen el 16 de març, de manera que els berguedans tenen poc més d’un mes per aconseguir els prop de 1.500 euros que encara necessiten. “Confiem que ho aconseguirem”, assegura Hierro.

Hierro ha volgut agraïr la col·laboració del principal patrocinador que té l’equip: el Rotary Club. Segons diu, l’associació va ser clau perquè l’equip s’apuntés a la prova. “Ells van fer una aportació important i ens van donar el suport que necessitàvem per tirar endavant amb la idea”, recalca.

Però no n’hi ha prou. Per això, l’equip fa una crida al suport dels berguedans, que poden col·laborar en la causa de múltiples formes. Una d’elles, per exemple, és a través d’un SMS al 28018 amb el text “WT G316”. Per cada missatge, Oxfam Intermón rebrà 1,20€ en nom de l’equip dels berguedans. “És el preu d’un cafè, però 200 cafès ens anirien molt bé”, bromeja Hierro.

A banda de fer-ho a través dels SMS, els interessats en col·laborar en la causa hi poden aportar tants diners com vulguin a través del lloc web de la prova. L’únic pas que han de fer és, un cop dins la fitxa de l’equip Berguedà Solidari / Rotary Club, clicar en el botó “Dona al equipo” i procedir a seleccionar la quantitat a aportar. Els diners, com tota la resta, aniran directament a Oxfam Intermón.

FOTO. L’equip Berguedà Solidari / Rotary Club, al complet / Cedida.

X