Puig-reig visibilitza l’incivisme dels seus habitants i promet noves accions per reduir-lo

Puig-reig continua lluitant contra els ciutadans incívics. L’Ajuntament ha publicat una sèrie de fotografies al perfil institucional de Facebook en les darreres hores on mostra deixalles dipositades fora dels contenidors del poble per part dels veïns. “Mantenir el poble net és feina de tots”, recorden.

La lluita contra l’incivisme està ressonant amb força a la comarca en els últims mesos. A Berga, alguns ciutadans, descontents amb el canvi de lloc dels contenidors de la ciutat, van impulsar una campanya incívica que consistia en deixar les bosses de brossa en el lloc on antigament hi havia el contenidor corresponent. Amb els mesos, però, aquest tipus de conducta incívica a la capital de la comarca ha anat perdent força.

A Puig-reig, però, ni de bon tros és la primera vegada que el consistori retreu als ciutadans el seu incivisme a l’hora de llançar les deixalles. De fet, el govern municipal ha impulsat diverses campanyes en el darrer any encarades a reduir les conductes incíviques en els seus habitants. A principis del març passat, per exemple, l’Ajuntament va iniciar la campanya ‘La teva petjada construeix Puig-reig’, contra les caques de gos i les deixalles al carrer. Més tard, al juny, es va passar a la segona fase de la campanya, que consistia en col·locar globus vermells on hi havia les defecacions de gos. ‘La merda no se l’emporta el vent’, deia cada globus.

Ara, però, el consistori sembla decidit a visibilitzar més que mai aquest problema, que, segons la regidora Alba Camps, “no ha empitjorat però tampoc ha millorat, i ens preocupa”. Camps ha assegurat en declaracions a l’AquíBerguedà.cat que es preveu continuar amb les mateixes campanyes que es van impulsar l’any passat i, a més, s’ampliarà l’abast. “Hi volem incloure un nou element, que és l’incivisme al riu“, ha dit Camps.

A banda d’això, l’Ajuntament fa mesos que treballa en una tercera part d’aquest projecte. La regidora Camps ha explicat que segurament s’implementarà en els propers mesos i consisteix en l’edició d’uns cartells d’alumini amb frases de veïns de Puig-reig que conscienciïn als incívics per a un canvi de conducta. De moment, el consistori està buscant veïns disposats a aparèixer en els cartells, que, un cop editats, es penjaran per tot el poble. Tot plegat, amb un objectiu contundent, segons Camps: “S’ha d’acabar amb aquestes accions com sigui”.

https://www.facebook.com/ajuntamentdepuigreig/photos/a.183920295075262.45021.183910408409584/1010894982377785/?type=3&theater

https://www.facebook.com/ajuntamentdepuigreig/photos/a.183920295075262.45021.183910408409584/1011692225631394/?type=3&theater