El carrer Bruc canvia de sentit i desplaça uns metres la seva parada de bus

El carrer Bruc canvia de sentit. Tal com ja va avançar l’AquíBerguedà.cat aquest dilluns, el carrer Bruc serà un dels que patirà més canvis arran de la construcció de la nova rotonda que uneix el carrer del Roser, la Rasa del Canyet, la carretera de Solsona i el carrer Comte Oliba.

La circulació al carrer Bruc passarà a ser en sentit Valldan, de manera que els vehicles hi podran accedir quan vinguin de la nova rotonda, situada al final del carrer del Roser. L’espai que va des de la nova rotonda fins a l’inici del parc dels Soldats comptarà amb un carril de circulació de 4 metres d’amplada i un espai de 2 metres d’amplada destinat a l’estacionament dels vehicles en cabina inclinada.

A més, es desplaçarà uns metres la parada del bus urbà situada al carrer Bruc. Ara, passarà a ser a l’alçada del número 7, just a l’inici del parc dels Soldats. El canvi farà possible que la parada passi a disposar d’uns 15 metres de longitud.

Els canvis, que segons l’Ajuntament es preveu que entrin en funcionament aquest dimecres al migdia, tenen l’objectiu de limitar l’espai existent de circulació per evitar la velocitat excessiva dels vehicles, així com també l’estacionament damunt de la vorera.

canvis-carrer-bruc

La cruïlla de la carretera de Solsona amb el carrer Bruc

El canvi de sentit de la circulació al carrer Bruc farà necessària la creació d’una illeta situada a la banda esquerra del final d’aquest carrer en el punt d’unió amb la carretera de Solsona. La illeta impedirà l’estacionament de cotxes sobre la vorera i permetrà major visibilitat per als conductors que pretenguin incorporar-se a la carretera de Solsona, ja sigui en sentit polígon de la Valldan o en direcció cap al centre de la ciutat de Berga.

En concret, els vehicles que vulguin anar cap al polígon hauran de cedir el pas als que passen per la carretera de Solsona, mentre que els que pretenguin tornar a la ciutat hauran de fer un stop i passar a l’altre carril quan no passi cap vehicle en sentit Valldan.

carrer-bruc-solsona-canvis

X