López Noguera (PP) considera que el jutge no hauria de consentir que Venturós “fes mofa davant els jutjats”

Joan Antoni López Noguera, president del Partit Popular al Berguedà, respecta la decisió del jutge de Berga d’arxivar la causa contra l’alcaldessa Montse Venturós, però recalca que no hi està d’acord. Segons el líder del PP a la comarca i exregidor del consistori berguedà, l’alcaldessa “va fer mofa davant els jutjats” el dia que es va negar a declarar i el jutge no ho hauria de consentir. “Hi va haver un escarni públic“, assegura.

López Noguera s’ha pronunciat al respecte aquest matí en un acte públic a Berga, acompanyat pel president provincial del PP a Barcelona, Alberto Villagrasa. El cap provincial ha organitzat la compareixença pública per mostrar el posicionament del partit davant els pressupostos de la Generalitat. Villagrasa creu que són unes partides “continuistes, que no tenen en compte les necessitats reals dels catalans”. Per això, ha dit, votaran en contra.

Més concretament, Villagrasa ha lamentat que hi hagi més de 5 milions destinats a la consulta independentista del mes de setembre. “Aquests diners són innecessaris i es podrien destinar a construir escoles, pagar els diners que es deuen als funcionaris des de 2012, invertir més en sanitat i construir edificis per als centres escolars que ara mateix imparteixen classes en barracons“, ha dit.

En aquest últim aspecte, tant Villagrasa com López Noguera s’han referit a la situació actual del SI Serra de Noet. El cap comarcal ha assegurat que “és un tema que està encallat des que jo era regidor, fa dos anys” i ho relaciona amb una desídia política per part de la Generalitat, que, segons diu, “no vol invertir-hi i impedeix que comencin les obres”. López Noguera, a més, ha fet una crida a la col·laboració entre les institucions catalanes i les espanyoles per finançar projectes com aquest.

Pel que fa al judici del Teti, on l’exregidor del PP hi està directament involucrat, López Noguera ha dit que respecta la postura del fiscal de demanar que Teti entri a presó. “No som ningú per ficar-nos en una decisió de cap jutge ni fiscal”, ha afirmat.

FOTO. Alberto Villagrasa i Joan Antoni López Noguera, a Berga, aquest dimarts al matí / Marc Canturri

X