La plana major de la recerca a Catalunya es rendeix davant el berguedà Lluís Torner

El berguedà Lluís Torner ha rebut aquest dimarts al vespre el Premi Nacional de Recerca 2016 per encapçalar una recerca pionera en fotònica, reconeguda mundialment. Torner va rebre de la mà del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, el premi gran de la nit i va ser ovacionat per un Teatre Nacional de Catalunya ple a vessar.

Doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Barcelona, Torner és director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) des de la seva creació, l’any 2002. La seva carrera científica s’ha combinat amb una sòlida trajectòria coma líder d’equips i gestor de recerca d’excel·lència. La fotònica, la ciència que descobreix cada dia, estudia la generació, el control, la detecció i l’aprofitament pràctic de les ones i partícules de llum o fotons.

Durant el seu parlament, després de rebre el guardó, Torner va agrair en especial a tots els presents a la sala, als ICFOnians -“una gent molt especial que dedica la seva vida a empènyer fronteres- i també a la seva família. Més tard, va dedicar el premi al Doctor Pere Mir, que va morir fa pocs dies.

FOTO. Carles Puigdemont fa entrega del premi a Lluís Torner / Generalitat de Catalunya

X