Mobilitat Berguedà

Política

El Berguedà forma per segon any els seus polítics per tal de millorar la tasca que fan en els ajuntaments

El Berguedà forma per segon any els seus polítics per tal de millorar la tasca que fan en els ajuntaments

El Berguedà tornarà a formar els càrrecs electes que així ho desitgin entre els mesos d’abril i maig en la segona edició del curs per a càrrecs electes que organitza l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Enguany la iniciativa se celebra, segons el cap de l’oposició a Berga i director-gerent del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Antoni Biarnés, en un moment “idoni”, ja que els electes es troben en l’equador de la legislatura i, per tant, ja tenen una base d’experiència en l’administració pública i la formació els pot ajudar a materialitzar els seus objectius en els dos anys que resten.

Aquest any el curs arriba amb novetats significatives. D’entrada, els continguts seguiran sent “bàsics” però s’evitarà repetir temàtiques que ja es van tractar fa un any, en la primera edició. A més, l’organització ha previst les sis sessions de la formació en horaris més permeables -algunes de matí i d’altres de tarda- amb la idea intenció de fer-les “més compatibles” amb les tasques dels càrrecs electes en els seus respectius consistoris.

D’altra banda, el curs surt de les aules enguany i les sessions se celebraran en diferents espais i empreses de la comarca. En concret, la primera classe serà a l’empresa Veserkal; la segona, a l’Hospital Sant Bernabé; la tercera, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou; la quarta, al Santuari de Queralt; la cinquena, al Monestir de Sant Llorenç; i la darrera, a la colònia Vidal.

Les sessions: eficàcia, gestió, comunicació i lideratge

El curs preveu sis sessions que es desenvoluparan entre l’1 d’abril i el 13 de maig. La primera, a Veserkal, se centrarà en les eines per ser eficaç i comptarà amb la presentació de Josep Cinca i la ponència de Jordi Mas. En aquest cas, la sessió serà el primer dia d’abril, de 10 del matí a 2 del migdia.

La segona sessió i la tercera edició, a l’Hospital Sant Bernabé de Berga i a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, respectivament, es dedicaran a la gestió dels recursos en un ajuntament. En la segona (dimecres 19 d’abril a les 19h), Mariona Morera, com a presentadora, i Carles Font, com a ponent, donaran consells per gestionar els recursos humans. Per la seva banda, la tercera se centrarà a la gestió dels diners en un consistori i comptarà amb la presentació de Joaquim Macià i la ponència de Montserrat Figueras. Serà el 8 de maig de 7 a 10 del vespre.

La quarta sessió formativa es dedicarà a “un tema de moda“, segons Antoni Biarnés: la transparència d’un govern municipal. En aquest cas, la presentació anirà a càrrec de Quim Sala mentre que la ponència serà de la bagenca Llum Bruno, que també ha participat en la presentació del curs com a representant del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers. Des del santuari de Queralt, Bruno i Sala dirigiran una sessió que se celebrarà el 10 d’abril de 7 a 10 del vespre.

La cinquena càpsula formativa tractarà el màrqueting i la comunicació, és a dir, la manera com el càrrec electe aconsegueix els seus propòsits i els transmet al seu públic objectiu. L’encarregat de presentar la sessió serà l’alcalde de Guardiola, Josep Lara, que a més ho farà des del Monestir de Sant Llorenç del seu municipi, mentre que el ponent serà Toni Puig, un professor contrastat arreu del país a nivell de màrqueting. Serà el dia 28 d’abril de 6 de la tarda a 10 del vespre.

I el curs finalitzarà amb una classe de lideratge local, presentada per Antoni Biarnés i amb la ponència de Josep Maria Lozano. La sessió es farà a la colònia Vidal el dia 13 de maig de 10 del matí a 2 del migdia.

L’objectiu: igualar o superar el nombre d’alumnes del 2016

L’any passat més de 30 càrrecs electes d’arreu de la comarca van participar en el curs formatiu. Aquest any, a més, l’organització ha canviat diversos aspectes de la formació per tal de fer-lo més accessible als diferents polítics de la comarca. Per això, tant David Font, des de l’Agència, com Antoni Biarnés, des del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, esperen que la xifra arribi almenys a la trentena d’alumnes, com l’any passat. “Si hi arribem, podrem estar satisfets“, ha reconegut Biarnés.

Ara bé, els canvis i el moment de la legislatura en què es troben tots els càrrecs podria acabar augmentant la xifra de persones que s’inscriuen en les classes. “L’any passat la valoració mitjana va ser de 4,1 sobre 5, la qual cosa ens fa ser optimistes de cara a aquest any”, ha dit Font. A més, Biarnés ha destacat que en el moment actual -l’equador de la legislatura- “formar-se encara és interessant”. Segurament, de cara a l’any vinent, “costarà més que els càrrecs apostin per la formació perquè veuran el final de mandat a prop i se centraran més en la productivitat que en la formació”, preveu el gerent del Col·legi de Politòlegs.

Agència de Desenvolupament del Berguedà curs per a càrrecs electes

Estic amb tu

Comentaris