Borredà i Sant Jaume encadenen quatre dies sense cobertura i exigeixen una sanció “exemplar” a Movistar

Creix la desesperació a Borredà i Sant Jaume de Frontanyà per les avaries freqüents a l’antena repetidora de Puigdon, que dóna cobertura mòbil i internet a bona part del municipi borredanès i a la totalitat del poble més petit de Catalunya. Els habitants que tenen contractat el servei de Movistar no tenen cobertura des del matí de dissabte, just després del fort temporal de la nit. Els municipis d’Alpens (Osona) i les Llosses (Ripollès) també reben la cobertura de l’antena atrofiada.

Des de Borredà, l’alcalde, Joan Roma, ha enviat una carta pública a la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, demanant que s’exigeixi a l’empresa que dóna el servei públic que millori les seves prestacions. Tant ell com l’alcalde de Sant Jaume, Rubén Lladós, creuen que l’única solució és que el Govern faci pressió. “Això fa molt temps que s’arrossega i des dels pobles no podem fer res. Cal una pressió de més envergadura”, ha dit Lladós en declaracions a l’AquíBerguedà.cat.

Portar-ho al Parlament, l’alternativa

Segueix, doncs, el malestar per culpa de les avaries, i més tenint en compte que l’empresa, Movistar, no ha donat cap mena d’explicació als municipis afectats. Per això, Roma ha assegurat en declaracions a aquest diari que “si ni l’empresa ni el Govern ens donen cap explicació que ens empenyi a pensar que hi posaran remei, ho portarem al Parlament“.

Però l’alcalde de Borredà suggereix als grups amb representació en els municipis afectats que se sumin a la crida. Roma és socialista i espera comptar amb el suport de l’oposició, que és cupaire. A més, els governs municipals de les Llosses, Alpens i Sant Jaume de Frontanyà són republicans. “Hem d’intentar rebre el suport del màxim de colors parlamentaris per tal que la nostra petició tingui l’efecte esperat”, afirma Roma.

De moment, però, Borredà, les Llosses, Alpens i Sant Jaume porten gairebé quatre dies sense cobertura ni internet. El principal desig de tots quatre pobles és que l’antena torni a funcionar. Però cal una solució de major envergadura. “No és un fet puntual, sinó que es va repetir gairebé cada mes”, assegura l’alcalde borredanès. Ell ho té clar: “Si una empresa no compleix amb un servei que és públic, cal una sanció exemplar”. Però mentre el Govern no ho faci, “la sensació d’impotència i presa de pèl” creix a ritme accelerat en una part de la vessant est de la comarca. “No volem ser ciutadans de tercera i se’ns ha de tenir en compte”, exigeix l’alcalde.

 

FOTO. Persona buscant cobertura per trucar, en un entorn de muntanya / José Carlos León – El Punt Avui

X