Constructors i arquitectes del Berguedà demanen que es faci la variant a Sagàs i el desdoblament de la C-16

La Taula de la Construcció del Berguedà (TCB), formada per diversos arquitectes, aparelladors, enginyers i membres del sector de la construcció, ha traslladat al president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, la seva preocupació per l’estat de la C-16 de Berga al túnel del Cadí i la carretera de Gironella a la C-25, a l’alçada de Sagàs.

La Taula considera que cal actuar d’una vegada per totes en la C-16 per evitar que les cues en temporada d’hivern es repeteixin cada cap de setmana a partir de Berga, en sentit nord. En concret, proposen la solució dels tres carrils fins a Bagà en vista del futur desdoblament que necessita la carretera.

Pel que fa a la via entre Gironella i l’Eix Transversal (C-25), la Taula va posar èmfasi en la urgència de fer la variant de Sagàs i acabar amb els accidents en un dels punts negres de la comarca. D’altra banda, la reunió també va servir per informar de la planificació per posar en servei una primera fase del polígon d’Olvan, la potenciació del turisme rural, l’augment de les activitats a l’entorn del pantà de la Baells i la previsió de les actuacions que caldrà reprendre als Rasos de Peguera i a Coll de Pal.

Un dels altres aspectes comentats a la reunió ha estat la voluntat, per part del Consell Comarcal, de disposar d’un equip tècnic d’àmbit comarcal que pugui donar suport als ajuntaments, sobretot als petits que no poden disposar d’una estructura de personal suficient. S’ha iniciat aquest procés en el camp de l’enginyeria i medi ambient i es pretén ampliar en breu en l’arquitectura i l’urbanisme.

Trobada amb el regidor de Berga Oriol Camps

En l’àmbit més local, fa unes setmanes la Taula es va reunir amb el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps. En aquesta sessió, la Taula va reclamar molt especialment l’agilització dels tràmits d’atorgament de permisos i llicències d’obres. Segons diuen, és “un problema greu per al dinamisme econòmic de la ciutat”.