Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga

Els jutges donen la raó al Teti, que evita la presó tot i la insistència de la Fiscalia

Els jutges donen la raó al Teti, que evita la presó tot i la insistència de la Fiscalia
Sergi Rodríguez 'Teti' evitarà la presó. DIVINA LÓPEZ

L’Audiència Provincial de Barcelona ha acordat suspendre la pena de presó d’un any a Sergi Rodríguez ‘Teti’. El jove de Berga va ser condemnat per un calbot a l’aleshores regidor del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera, durant la Patum del 2012. La resolució de l’Audiència posa punt i final a un cas que s’ha allargat cinc anys, després que la Fiscalia i l’acusació particular insistissin en diverses ocasions que el jove havia d’ingressar a presó, tot i complir els requisits legals per suspendre la condemna i, per tant, evitar-ho.

Aquesta mateixa setmana, en una entrevista a l’AquíBerguedà.cat, Sergi Rodríguez recalcava que la condemna que demanaven per a ell era “desmesurada”. Tant el jove com el seu grup de suport confiaven que els jutges els donarien la raó perquè “ningú en un cas com el meu hi ha anat”, deia en Teti. Al final, l’Audiència ha donat la raó al jove berguedà, que evitarà la presó si no comet cap delicte durant el període que estipula la llei.

Fa uns mesos, amb la reducció de la condemna a un any, el cas semblava haver quedat tancat, ja que en Teti complia els requisits per evitar la presó: no tenia antecedents, tenia una feina fixa i un arrelament familiar. Malgrat això, la Fiscalia va insistir en demanar que el jove havia de complir la condemna i, per tant, havia de passar un any a la garjola. Per això, es va tornar a obrir el cas i aquesta setmana es va fer una vista en què els jutges van escoltar els arguments que la Fiscalia i l’acusació defensaven: “No hi ha reparació del dany possible”, deien.

La decisió d’avui de l’Audiència dóna la raó a la defensa, la qual cosa, segons el grup de suport, suposa “un moment de debilitat molt gran de l’Estat espanyol a nivell judicial”. Per al Teti, la reafirmació de la suspensió de la pena significa “tranquil·itat”, va reconèixer. “No és justícia, perquè m’han tingut cinc anys pendent d’entrar a la presó”, va dir a aquest mitjà.

Audiència Provincial de Barcelona fiscalia Teti

Estic amb tu

Comentaris