Jordi Sànchez, a l’aplec del Pi: “L’Estat espanyol hauria de tenir vergonya democràtica”

Feia 7 o 8 anys que l’actual president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, no assistia a l’aplec del Pi de les Tres Branques. Fa quatre anys, però, i segons ha confirmat l’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, sí que hi va assistir l’aleshores presidenta de l’Assemblea i actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

El cas és que avui Sànchez ha tornat a pujar. Tant ell com Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, s’han sumat a la reivindicació del Pi de les Tres Branques com a símbol de la catalanitat. A més, Sànchez ha aprofitat el seu discurs als peus de l’arbre per encoratjar els assistents a “seguir lluitant pel referèndum de l’1 d’octubre”. El president de l’Assemblea ha explicat que “la voluntat de construir un país lliure és possible” i s’ha mostrat convençut d’estar “en un camí guanyador”. “Tenim l’argument de la raó i el sentiment”, ha dit.

A banda, Sànchez ha carregat contra l’actitud del Govern espanyol, encapçalat per Mariano Rajoy, i ha esclatat amb contundència: “Haurien de tenir vergonya democràtica“. El president de l’ANC ha lamentat que l’Estat vulgui “arruïnar materialment els membres del Govern català” però ha recordat que “els dirigents polítics de Catalunya, igual que el poble, no tenen por”.

Finalment, Jordi Sànchez ha afirmat que “ningú pot pretendre segrestar la veu del poble i arribar a acords als despatxos”, tot exalçant la importància i el sentit de tirar endavant el referèndum. Ara bé, en clau de futur, també ha recordat que “de res servirà guanyar l’1 d’octubre, si el dia 2 ens pensem que ja ho hem fet tot”.

X