Jordi Cuixart, a l’aplec del Pi: “Catalunya no ha rebut més que amenaces en els darrers vint anys”

Jordi Cuixart, a l'Aplec del Pi de les Tres Branques del 2017. MARC CANTURRI

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha estat un altre dels convidats a l’aplec del Pi de les Tres Branques d’aquest diumenge al matí. Juntament amb el president de l’Assemblea, Jordi Sànchez, ha estat el representat del catalanisme des de Catalunya en el torn de parlaments, als peus del Pi. Cuixart ha posat de relleu la importància d’actes reivindicatius com l’aplec i ha agraït a totes les persones que ho fan possible, ja sigui assumint l’organització o assistint-hi.

A banda, el president d’Òmnium ha esgarrapat sonades ovacions del públic quan ha parlat de la situació actual del procés independentista. En la mateixa línia que Jordi Sánchez, Cuixart ha lamentat l’actitud del govern espanyol i ha assegurat que “ens volen fer anar dos segles enrere, traient-nos un dret aconseguit el segle XX i reivindicat, el XIX”.

Jordi Cuixart també ha afirmat que Catalunya “no ha rebut més que amenaces per part de l’Estat espanyol en els darrers vint anys” i, per això, ha dit, “ara més que mai, ens necessitem units, forts i junts“. “Si hi anem forts i hi anem junts, som un país imparable”, ha conclòs.

X