El TastaQmarca de Prats de Lluçanès consolida el nou format amb més d’un miler de visitants en quatre hores

Més d’un miler de persones van passar aquest dissabte pel TastaQmarca, la mostra gastronòmica del Lluçanès, durant les quatre hores que va durar, des de les 8 de la tarda fins ben entrada la mitja nit. A banda dels diversos estands, es van habilitar diferents zones amb taules, i un espai Chill Out als jardins de Cal Bach.

En l’edició del TastaQmarca d’enguany, el nombre restauradors va augmentar un 50% respecte de l’any passat, de manera que s’oferien més de 20 propostes culinàries diferents. Les tapes es van vendre a un preu d’entre 1 i 4 euros, i hi havia oferta d’aperitius, plats calents, postres, cerveses, vins, còctels, etc.

La vetllada també es va acompanyar de música. Primer, el grup Alí Babrass va animar l’ambient amb ritmes jazzístics durant les primeres hores de fira. Més tard, a les 11 de la nit, les artistes locals, Natàlia Sanjuan i Vicky Casas, que s’estrenaven sota el nom de Honeymoon, van oferir un repertori de versions a l’espai Chill Out.

L’èxit de participació de la segona edició del TastaQmarca, tant per part dels visitants com dels establiments, consolida el nou format de la mostra gastronòmica -recuperada l’any passat- i es fixa al calendari com una festa imprescindible d’estiu a la comarca

La Fira de Sant Jaume va omplir els carrers del centre

L’endemà, diumenge, la centenària Fira de Sant Jaume va aplegar durant tot el matí parades d’artesans, productors del Lluçanès, firaires i entitats locals i comarcals. Totes elles van ampliar l’oferta dominical dels comerços i el mercat. Alhora, la fira també va comptar amb activitats de notòria rellevància.

A la plaça Nova, es va dur a terme la trobada de motos clàssiques, que després d’esmorzar, van fer una ruta pel Lluçanès. I pels carrers del poble es va celebrar la 27a trobada bastonera. L’activitat, organitzada pels Estelladors de Prats, va aplegar una desena de colles d’arreu del país, que, després de ballar pels carrers del centre de la vila, va finalitzar amb una ballada conjunta davant de Cal Bach.

El cap de setmana va comptar amb moltes més activitats. Entre d’altres, divendres es va presentar a la Sala de Cal Bach una exposició de projectes editorials sobre la Trencadansa, que encara es podrà visitar uns dies més. I el diumenge a la tarda, es va celebrar una jornada del Campionat de Bitlles Catalanes del Lluçanès al polígon les Saleres. També hi va haver festa de l’escuma al passeig Lluçanès i el Torneig d’estiu de Futbol Sala del Lluçanès va celebrar una disputada final.

004tastaqmarca 003tastaqmarca 001tastaqmarca

X