Ballús Desinfecció Ozó

Política

El PDeCAT de Berga demana “seriositat institucional” a la CUP

El PDeCAT de Berga demana “seriositat institucional” a la CUP
Ramon Minoves, Antoni Biarnés i Maria Antònia Ortega aquest matí a la seu del partit. LÍDIA LÓPEZ

El grup del PDeCAT ha presentat aquest matí als mitjans un seguit de propostes d’actuació que consideren que “s’han de fer durant el que queda de mandat per poder tenir la sensació que aquest ha servit d’alguna cosa”. Antoni Biarnés, ha assegurat que les quinze propostes que fan són “viables” i “necessàries” i s’emmarquen en un “context propici”, gràcies a “la bonança econòmica, el suport de les institucions supralocals i el tarannà constructiu de l’oposició”.

El PDeCAT farà arribar personalment el seu full de ruta al govern de la CUP amb l’esperança que l’estudiïn i en tirin endavant algunes de les propostes. No obstant això, Biarnés explica que “no tenim gaires esperances de que es pugui complir vista la relació que hem tingut amb la CUP al llarg d’aquests dos anys”. En aquesta línia, han apuntat que no descarten l’opció de buscar suports per formar un nou govern i presentar una moció de censura a l’actual, doncs creuen que encara “tindria sentit pel rendiment de la ciutat” si bé “no és l’escenari que contemplem”, remarca.

Un full de ruta amb 15 propostes

El partit ha agrupat en 15 punts diverses mesures que emmarquen àmbits diversos com cultura, medi ambient, economia i política. Han lamentat també que alguns dels projectes o accions que el govern hauria pogut dur a terme ja són un “tren perdut”, com per exemple, la potenciació de Queralt com a parc natural aprofitant les celebracions del centenari o l’opció de plantejar la creació del museu de la Patum, que ara mateix és “impossible per la manca pressupostària”.

Els objectius més grans comprenen la posada en marxa del nou Institut Serra de Noet el curs 2018-2019, doncs apunten que “no està tan tancat com semblava”, la creació d’una estació d’autobusos, ja que defensen que Berga és l’única que no en té i necessita tenir una “estació en condicions”, i que el desdoblament de la C-16 al seu pas per la ciutat s’aprofiti per adequar la connexió Berga sud amb l’autovia.

Creuen també que l’Ajuntament ha de fer una volta al seu funcionament introduint noves metodologies de treball i oferint més transparència i resoldre amb més celeritat les instàncies, tràmits i llicències que la ciutadania fa arribar al consistori. A la vegada, consideren que han d’aconseguir pagar els proveïdors a 30 dies i reduir el deute als nivells anteriors a la crisi i fer net dels principals conflictes judicials en que està immers.

Els demòcrates apunten, en aspectes mediambientals, a la necessitat d’impulsar el nou sistema de recollida de brossa i la culminació de l’aposta per la biomassa. En aquest sentit, i amb el record de la resposta d’alguns ciutadans amb el canvi de contenidors, remarquen la necessitat de posar ordre davant l’incivisme i la deixadesa. S’han mostrat satisfets, no obstant això, amb la renovació de les lluminàries que s’està fent a la ciutat.

Biarnés també ha presentat les idees del partit al respecte del Castell de Sant Ferrant i el projecte que hi té el Konvent, la renovació del polígon, la lluita pel Parc de la Natura, el projecte de Sant Francesc, les urbanitzacions dels Pedregals i del Torrent de Santa Eulàlia, i la necessitat d’acabar amb la crispació a la Patum. Sobre la festa, també reclamen que donin un impuls a la Casa de la Patum. Per últim, també parlaven de desbloquejar l’estatus jurídic de l’hospital, que al cap de poques hores s’ha fet públic.

Finalment, volen recordar a la CUP la seva obligació de “governar per al conjunt dels berguedans” i no continuar “creant fissures” entre els veïns de la població

Antoni Biarnés Oposició PDeCAT

Estic amb tu

Comentaris