El comitè de treballadors de l’Hospital Comarcal celebra el canvi de gestió

El comitè de treballadors de la Fundació Sant Bernabé, format per tretze membres representants de sis seccions sindicals, han fet una valoració molt positiva de l’anunci de canvi de gestió de l’Hospital Comarcal de Berga, que es va fer públic dilluns passat. Després de celebrar-se una reunió entre els treballadors del centre, el comitè ha expressat les conclusions de la trobada i asseguren que afronten el canvi amb “empenta, il·lusió, ganes de créixer i millorar el que tenim”.

Josep Canudas, president del comitè d’empresa, ha estat l’encarregat de llegir als mitjans el comunicat que han elaborat des del mateix comitè on asseguren que la notícia de la desvinculació de l’Hospital de l’Ajuntament de Berga ha estat “molt ben acollida per tots els membres del comitè i tots els treballadors del centre”. Pel comitè, la creació de l’empresa pública Salut Catalunya Central és “la millor solució que podia resultar” i “una idea que sempre han defensat”.

El centre recupera l’esperança

La notícia, continua el comunicat, dóna seguretat a un centre que, segons el comitè, viu una “situació de poca solvència econòmica que condiciona la seva viabilitat de futur immediat” i suposa un gran “benefici per tota la comarca” a més de que “aporta esperança de futur”. Els treballadors tenen ara la seguretat que l’hospital no passarà a mans privades i recorden les paraules del conseller quan feia referència a que es tracta d’una “decisió irreversible”.

Tal i com ha explicat en aquest punt Josep Canudes, les auditories dels darrers anys assenyalaven que el dèficit de l’Hospital comportava un problema de viabilitat i que, tot i que potser s’hagués pogut mantenir la situació alguns anys més, l’Hospital estava destinat al fracàs. Al respecte, Queralt Fernández, membre del comitè pel sindicat UGT, ha afegit que, en la seva opinió, “ningú s’hagués atrevit a tancar l’hospital pel fet que dóna un servei a tota la comarca” però reconeix que tenien el neguit de que es convertís en un “hospital de campanya” amb la conseqüent pèrdua de serveis que ara han pogut assegurar.

Actualment, l’Hospital consta de 250 treballadors que ascendeix a gairebé 300 comptant la plantilla de la residència, que ha quedat fora de l’acord però que asseguren lluitaran per resoldre la situació de cara al futur. El comitè ha volgut expressar la seva gratitud a tots els actors que han fet realitat el nou model de gestió i esperen que “el procés de transmissió s’iniciï el més ràpid possible”, sense que s’hagi d’esgotar el termini del juliol de 2018.

X