Berga fa una crida a la població per superar els 300 donants de sang en la marató del proper dia 14

Berga acull el proper dijous, dia 14 de setembre, una nova edició de la Marató de Donació de Sang, organitzada un cop més pel Banc de Sang i Teixits (BST), l’Ajuntament de Berga i l’Associació de Donants de Sang del Berguedà. El punt de donació de sang serà l’Hotel d’Entitats, de 10 del matí a 10 del vespre ininterrompudament. En aquesta edició, les entitats col·laboradores tenen l’esperança de poder superar les 300 donacions al llarg del dia, segons ha explicat en roda de premsa Khaled Khatib, coordinador del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya central.

En la presentació de l’esdeveniment, les tres entitats implicades han posat de relleu la malaurada experiència viscuda arran dels atemptats a Barcelona i a Cambrils. “Gràcies a la solidaritat de dies com el de la marató de Berga, se salven vides en tragèdies com els atemptats que hem patit tots aquest agost”, ha dit Mercè Codina, presidenta de l’Associació de Donants del Berguedà. En la mateixa línia, Khatib ha celebrat la resposta dels donants davant la tragèdia: “Som solidaris abans, durant i després dels atemptats”. Per la seva banda, el regidor Ivan Sànchez ha recalcat que el consistori “sempre ha estat i estarà al costat d’iniciatives com aquesta” i s’ha sumat a la crida que fan el Banc i l’associació comarcal de donants.

A banda, Khaled Khatib ha remarcat que el Banc de Sang i Teixits és l’únic banc de Catalunya i, per això, ha dit, és important aprofitar oportunitats com la del dia 14 a Berga. El coordinador de l’entitat a les comarques centrals ha assegurat que les reserves del banc de sang ara mateix són òptimes però “no podem abaixar la guàrdia”. Les previsions de Khatib, però, són optimistes: “Esperem rondar les 300 bosses de sang al final del dia”.

L’Hotel d’Entitats estarà obert durant tot el dia de manera ininterrompuda. Ara bé, el coordinador del Banc recomana als donants anar-hi al migdia, ja que és l’hora en què les donacions són més àgils i hi ha menys cues. Sigui com sigui, seran 12 hores, un període de temps més que suficient perquè, com a mínim, les 300 persones que espera atraure la marató passin per l’hotel.