L’entrega de premis del Concurs de Fotografia del Berguedà es trasllada al monestir de Sant Llorenç

L’entrega de premis del Concurs de Fotografia del Berguedà – Memorial Joan Ribera i Fornells es trasllada aquest any al monestir de Sant Llorenç. Fins ara s’havia fet sempre en el marc de la fira de Tots Sants, que se celebra a Guardiola l’1 de novembre, però enguany l’organització aposta per moure l’acte al monestir, d’acord amb la dinamització cultural que està acollint l’espai en els darrers mesos. A banda, el trasllat al monestir permetrà complementar l’acte amb la projecció de dos audiovisuals inèdits sobre l’obra del fotògraf.

El certamen, organitzat un any més per l’Arxiu Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Guardiola i el Consell Comarcal, recorda la figura de Joan Ribera i Fornells, “un dels millors fotògrafs que ha donat el Berguedà al llarg del segle XX”, ha dit en roda de premsa l’arxiver Xavier Pedrals. Es tracta d’un concurs “molt consolidat a la comarca” i va clarament a més després de començar a oferir l’oportunitat de presentar les fotografies en format digital, segons ha dit el conseller comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara. Fins fa tres anys les imatges es presentaven en format analògic i el concurs rondava les vint candidatures. Des d’aleshores, la participació s’ha disparat fins arribar a la seixantena d’obres, l’any passat.

Presentació fins el 15 d’octubre

Cada participant pot presentar un màxim de tres fotografies, en format electrònic i via correu ordinari. Per correu electrònic, n’hi ha prou enviant un mail amb les imatges a concursfoto.arxiubergueda@gmail.com.

A banda, però, l’organització demana que els concursants presentin la seva candidatura en format físic: per correu ordinari o portant-ho directament a l’Arxiu Comarcal. En aquest cas, cal fer arribar un CD o DVD amb les fotografies a l’Arxiu. Les imatges han de ser en format JPG, 72ppp, 3.000 píxels pel costat més gran i una mida de fitxer d’entre 5 i 8 Mb. El termini per presentar fotografies finalitza el 15 d’octubre.

Pel que fa als premis, n’hi haurà tres: el primer, de 360 euros; el segon, de 250; i el tercer, finançat per l’Ajuntament de Guardiola, de 250 euros també. A banda, la família del fotògraf podrà entregar tres accèssits a tres obres que no hagin estat premiades. Tots els premis comptaran amb un trofeu-recordatori que aporta la família Ribera. A més, les 25 millors fotografies del certamen seran exposades a l’Arxiu Comarcal.

X