L’Ajuntament de Berga comprarà l’únic edifici privat que encara hi ha entre la Policia Local i l’Ateneu

L’Ajuntament de Berga ha arribat a un acord per pagar els 325.000 euros que val la finca del doctor Saló, número 4, i, així, aconseguir la titularitat de tots els edificis que hi ha entre les escales de la presó i les escales de la baixada de la Ribera. A banda, s’acaba amb un litigi que s’arrossega des del 2010. Tot plegat, serà oficial si ho aprova el ple municipal d’aquest octubre, d’aquest divendres a les 16 hores.

L’any 2010, l’Ajuntament va signar un acord amb la propietària de l’immoble, que és adjacent a l’actual edifici del Museu de la Patum. Era un contracte de permuta que exigia a l’Ajuntament assumir els pagaments en uns terminis determinats. El consistori no va complir aquests pagaments i el cas va acabar als tribunals. L’Ajuntament va perdre.

Ara, s’ha arribat a un acord de compliment de la sentència: el consistori pagarà la valoració que tenia la finca l’any 2010 (325.000 euros) en terminis “raonables”, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, en la roda de premsa prèvia al ple. En concret, l’Ajuntament començarà a pagar la finca el gener del 2018 i ho farà durant sis anys, en un total de 72 quotes mensuals.

L’edifici del doctor Saló, número 4, era l’únic de la façana que uneix les escales de la presó (entre la plaça doctor Saló i els semàfors del Vall) i les escales de la Baixada de la Ribera que encara no era de titularitat municipal. Amb l’acord, doncs, no només es treu dels jutjats un cas d’urbanisme, sinó que també s’aconsegueix crear una zona d’edificis municipals que el regidor Camps considera “interessant” de cara a projectes de futur.

X