El Berguedà abaixa persianes, surt al carrer i fa ressonar el clam per la llibertat dels presos polítics

El Berguedà ha sortit al carrer per reclamar la llibertat dels presos polítics durant la jornada de vaga general d’aquest dimecres, 8 de novembre. Al matí, l’epicentre dels actes ha estat la capital de la comarca, Berga, mentre que a la tarda, a banda de la concentració de la plaça de Sant Pere, també se n’han produït davant altres ajuntaments.

Al migdia, més d’un miler de persones s’han manifestat pels carrers de Berga. La mobilització ha començat a la plaça de Sant Pere, a les 12h, i ha acabat a la plaça dels Països Catalans, on també hi ha el monument de Lluís Companys. Una pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics ha encapçalat la comitiva. Inicialment, aguantaven la pancarta representants de les entitats sobiranistes de la comarca; al final del recorregut, qui la portava eren joves estudiants.

berga-vaga-genera-8N-1

Un cop a la plaça dels Països Catalans, la poetessa Nati Vila i el membre de Taula per la Democràcia Ton Vilà han llegit un poema i un manifest. El secretari nacional de l’ANC Manel Escobet ha tancat l’acte amb la lectura del manifest de l’Assemblea de Berga i ha animat els concentrats amb càntics de “llibertat” i “llibertat presos polítics”.

Al vespre, a la plaça de Sant Pere, un miler més de persones han assistit a una concentració que ha comptat amb un convidat inesperat, Quim Castilla, que ha posat música a la lectura de dos poemes de Salvador Espriu i Miquel Martí Pol. A banda, Toni Gol ha llegit el manifest com a portaveu de Taula per la Democràcia, mentre que Manel Escobet ha llegit el de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Els actes, tant el del migdia com el del vespre, han acabat amb el Cant del Segadors.

berga-vaga-general-8N-3

quim-castilla-vaga-8N-berga

Piquets informatius a primera hora

A banda, a les 10 del matí un centenar de persones han participat en el piquet informatiu organitzat pels carrers de Berga pel sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS). S’han manifestat pels principals eixos comercials de la ciutat per tal que tots els botiguers s’assabentessin de la jornada de vaga general.

WhatsApp Image 2017-11-08 at 10.30.06