First Stop

Empreses, Gironella

Un cotxe fúnebre elèctric d’alta gamma ‘made in’ Gironella

Un cotxe fúnebre elèctric d’alta gamma ‘made in’ Gironella

L’estiu del 2010 pocs s’imaginaven que un gegant dels vehicles elèctrics com Tesla i Bergadana sumarien forces per comercialitzar un vehicle fúnebre per a tot l’Estat espanyol. Aquell juny l’empresa de Gironella, dedicada a la transformació de vehicles en cotxes fúnebres policials o ambulàncies, va haver d’abaixar persianes i deixar més d’un centenar de treballadors a l’atur.

Malgrat tot, mesos després, antics treballadors de la fàbrica van impulsar el projecte Transforma 21, que va fer reflotar el negoci i que, ara, permet posar al mercat un cotxe fúnebre elèctric d’alta gamma. Es tracta del Binz.E, un model de Tesla que es converteix en el tercer cotxe fúnebre elèctric que Transforma 21 (amb Bergadana com a nom comercial) comercialitza per tot l’Estat.

Segons explica l’empresa en un comunicat, el nou Binz.E combina “una bellesa intemporal” i “tecnologia punta”. Tot plegat, expliquen, fa realitat un vehicle fúnebre d’alta gamma elegant i equipat amb complements de darrera generació.

Pel que fa a les prestacions, el cotxe té una autonomia de fins a 350 quilòmetres, és a dir, pot circular aquesta distància aproximadament abans de tornar a ser carregat. A banda, no genera emissions de C02 i evita qualsevol tipus de contaminació acústica gràcies al motor silenciós.

HyperFocal: 0

Tercera experiència elèctrica

No és el primer cotxe fúnebre elèctric que comercialitza Transforma 21. L’any 2008 l’empresa ja va presentar el model Ion, dissenyat per a inhumacions i exhumacions en cementiris i recintes adjacents. Més tard, el 2013, l’empresa del Berguedà va posar al mercat el model e-Moon, el primer vehicle fúnebre elèctric homologat per circular en tota mena de vies.

La decisió de comercialitzar el cotxe elèctric pretén consolidar l’empresa en el panorama estatal. Actualment s’ha fet un lloc entre els principals negocis de vehicles fúnebres i encapçala el rànquing d’empreses carrosseres d’ambulàncies a Catalunya.

Fa uns anys, quan es va fundar Transforma 21, els seus impulsors tenien el desafiament de guanyar pes en el mercat estatal, tant en el món de les ambulàncies com en el dels cotxes fúnebres. El Binz.E és una nova prova de l’èxit.

Bergadana_BinzE_Sargraum_Schlitten _hinten_mit Licht

Bergadana cotxe fúnebre Tesla

Comentaris