Berga impulsa una campanya per acabar amb les actituds sexistes en els locals d’oci nocturn de la ciutat

L’Ajuntament de Berga, diverses entitats i locals d’oci nocturn impulsen des d’aquest novembre una campanya per acabar amb les actituds sexistes durant la nit a la ciutat. La iniciativa, batejada amb el nom de ‘Vull la nit’, té l’objectiu de sensibilitzar la població a través d’imatges que passin a formar part de l’oci nocturn i cridin l’atenció dels joves.

Hi ha diferents maneres d’arribar al públic objectiu. La campanya ha fet unes bosses de roba amb un logotip “en positiu” que, segons la regidora Mònica Garcia, pretén ser “la imatge que volem veure en les relacions entre nois i noies de la ciutat”. En canvi, als bars i locals d’oci hi haurà posa-gots amb sis imatges diferents que reflectiran actituds sexistes que es poden produir durant la nit. Cada imatge va associada a una frase: “Com Vull”, “Quan Vull”, “Perquè Vull”, “No Vull”, “Amb Qui Vull”, “Si Vull”.

A banda, l’Ajuntament preveu tres accions més per fer arribar la campanya al públic objectiu. D’entrada, es desplegaran iniciatives en els diferents instituts de Berga per donar visibilitat a la campanya. A més, el dia 2 de desembre, a les 8 del vespre, hi haurà una obra de teatre a la General. Segons el regidor Ivan Sànchez, serà una representació “inusual i participativa que farà interactuar el públic”. I finalment, el dia 9, entre 2/4 d’1 de la nit i 2/4 de 3, una carpa informativa s’instal·larà a la plaça Sant Joan, on també hi haurà música amb els DJ’s T&T.

oci-nocturn-berga-campanya

La campanya també té banda sonora pròpia. A partir del dia 9 a la nit, els locals implicats en la iniciativa faran sonar una cançó creada pel maresmenc Xentu especialment per a ‘Vull la nit’. Es tracta d’un tema de reggaeton que, a diferència de moltes de les lletres d’aquest estil musical, té un contingut respectuós i crític amb el sexisme.

Formacions per als cambrers

Els locals d’oci nocturn de la ciutat han participat aquest novembre en una formació sobre la campanya que comença aquesta setmana. L’objectiu final, ha dit Garcia, és “tenir agents repartits per l’oci nocturn que siguin capaços de detectar situacions on hi ha sexisme”. De moment, però, la primera fase de formacions se centra en la sensibilització. Més endavant, han explicat les tècniques de joventut de l’Ajuntament, es donaran eines als treballadors dels locals per poder prevenir i, fins i tot, intervenir en cas de ser testimonis d’actituds masclistes.

X