L’Estany Clar i els Casals conserven la seva Estrella Michelin de cara al 2018

L’Estany Clar, de Cercs, i els Casals, de Sagàs, conserven l’estrella Michelin que fa anys que els reconeix com dos dels restaurants de referència la país. La gala que va servir per renovar la llista d’estrellats es va celebrar aquest dimecres a l’Hotel The Ritz-Carlton Abama de Tenerife.

El famós xef manresà Jordi Cruz va ser qui va aconseguir l’estrella Michelin per a l’Estany Clar. Cruz va deixar el restaurant cercorí l’any 2007 i des d’aleshores Josep Xandri s’ha encarregat de mantenir el nivell i l’estrella. Precisament Cruz ha estat un dels grans noms de la gala de les estrelles d’aquest 2017. El seu restaurant ABaC, de Barcelona, és un dels nou triestrellats (3 estrelles), juntament amb l’Aponiente, de Cadis, amb Ángel León al capdavant de la cuina. Tant l’ABaC com l’Aponiente se sumen a Lasarte, Akelarre, Arzak, DiverXO, Martín Berasategui, Quique Dacosta i El Celler de Can Roca com a portadors dels tres astres.

A banda, hi ha quatre nous restaurants amb dues estrelles pel proper 2018. Es tracta del Cabaña Buenavista, el Disfrutar, el Dos Cielos i el Maralba. També hi ha 17 establiments que han aconseguit per primer cop una estrella.

X