Europa es fixa en el transport a demanda al Berguedà, que acosta els pobles petits a les parades de bus

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha explicat aquest dimarts a Brussel·les el model de transport a demanda que s’utilitza en tretze municipis del Berguedà. Ho ha fet al Comitè de les Regions, dins de l’acte “European City Regions facing the challenges“, una trobada que se celebra amb l’objectiu d’intercanviar coneixement i bones pràctiques entre regions europees. Font, que va ser convidat per la Diputació de Barcelona, ha participat en l’apartat de solucions innovadores de mobilitat.

El sistema consisteix en connectar els municipis que no tenen línia regular d’autobús amb la seva parada de transport públic més propera. Per fer-ho, els usuaris han de demanar el servei abans de les 5 de la tarda del dia anterior. Aquest tipus de transport, que es fa en taxi, és “molt més sostenible que mantenir moltes línies d’autobús amb baixes ocupacions”, segons explica el Consell Comarcal en un comunicat.

Actualment, el transport a demanda es porta a terme en 13 municipis del nord del Berguedà. Malgrat tot durant el 2018 està previst que s’ampliï a 8 nuclis rurals més del sud de la comarca.

DPuWkURWAAEGhHI

DPuWkUoXkAERpaZ