L’Ajuntament de Berga adjudica el bar del pavelló als nous gestors, que agafaran el negoci aquest desembre

Fi dels maldecaps. El bar del pavelló poliesportiu de Berga ja està adjudicat als nous gestors. El segon concurs per trobar nova concessionària ha estat el definitiu i tornarà a portar activitat en un bar que ha estat mig any aturat.

Aquest cop s’hi han presentat tres candidats i, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el regidor d’Esports, Ivan Sànchez, el guanyador ha de presentar tots els documents requerits per formalitzar el contracte. Aleshores, tindrà llum verda per reobrir el negoci. Sànchez, a més, ha avançat a aquest diari que l’oferta del nou adjudicatari es compromet a pagar “bastant més” de lloguer mensual que el mínim establert en les bases del concurs. “Això ens demostra que les condicions que nosaltres posàvem no eren ni molt menys desorbitades”, ha assegurat.

Malgrat tot, amb l’aturada nadalenca, no seria estrany que el bar no s’inaugurés fins passades les festes de Nadal. “No posarem cap tipus de pressió, és una època de l’any especial”, ha dit Sànchez

Sense candidats a l’estiu

El primer concurs que l’Ajuntament va obrir -a principis d’estiu- va quedar desert. Aleshores el bar era un espai buit, sense electrodomèstics ni material, i els nous gestors havien d’assumir els 11.000 euros que el consistori considerava que s’havien d’invertir per rehabilitar-lo.

Ara bé, durant el període d’amortització del material, els gestors no haurien pagat lloguer. “Era un lloguer per avançat, però els possibles interessats no ho van entendre així”, ha lamentat el regidor Sànchez.

La solució: un bar condicionat

Des de llavors, l’Ajuntament ha optat per preparar el bar per tal que els nous gestors no hagin d’aportar-hi el material. Mentrestant, una food truck s’ha instal·lat davant el poliesportiu i els clubs han optat per organitzar barres de bar en dies de partit.

A hores d’ara, el bar compta amb els electrodomèstics bàsics i indispensables per engegar el negoci. Això sí, les condicions del contracte han canviat: els gestors sí que hauran de fer front al lloguer mensual i el contracte és de 4 anys, prorrogable a 6.