La Fireta reobre la fàbrica de Cal Metre i confia consolidar-s’hi com un mercat de Nadal punter al Berguedà

La fàbrica tèxtil de Cal Metre s’omple de vida aquest cap de setmana. La Fireta segueix revivint espais buits de la comarca i enguany es desplaça a una colònia tèxtil que aquest 2017 ja ha estat notícia per haver estrenat un passeig que l’integra definitivament al nucli de Gironella. Si al juny Gironella va acollir el festival cultural Cal Metre reviu!, ara tanca l’any amb un nou cap de setmana de cultura a la colònia amb el mercat de Nadal de referència al Berguedà.

Una trentena de parades de productes handmade -fets a mà- de proximitat ocuparan l’espai de l’antiga fàbrica tèxtil el proper cap de setmana, els dies 16 i 17 de desembre. A banda, la Fireta, que celebra la seva sisena edició, manté les zones de tallers i vermusic, amb food trucks i concerts de música en directe.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha explicat en la roda de premsa de presentació de la mostra que l’aterratge a Cal Metre és una nova proposta d’acord amb un dels grans objectius del govern municipal gironellenc: “Recuperar el patrimoni industrial del municipi”. En la mateixa línia, el regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, ha reconegut que acollir un any més la Fireta és “una satisfacció” per a Gironella i una idea que l’equip de govern vol “repetir cada any”.

A banda, Vall ha destacat que un altre dels punts forts de la Fireta és que acosta al poble “productes que no es troben a les grans superfícies ni als petits comerços”. De fet, en sintonia amb el regidor, l’alcalde Font ha descrit la mostra com “una altra forma de comerç de proximitat“.

Pel que fa a l’organització, Esther Barniol ha admès que, quan va conèixer l’interior de la fàbrica tèxtil de Cal Metre, va tenir “molt clar” que “havia de ser un altre dels espais de la comarca que s’havia de redescobrir amb la Fireta”.

Mobilitat senyalitzada a tot el municipi

Cal Metre és l’única colònia integrada dins el nucli de Gironella. Per això, accedir-hi des del centre de la vila no és llarg ni feixuc. Ara bé, tenint en compte que aparcar-hi és complicat, l’Ajuntament de Gironella prepara un entramat de senyalitzacions per orientar tots els vehicles que es moguin pel poble durant el cap de setmana.

Segons ha explicat l’alcalde, s’indicaran “molt clarament” quines són les zones d’aparcament que hi ha disponibles a l’interior del municipi. A més, es delimitaran les zones d’entrada i sortida a a colònia de Cal Metre per propiciar-hi una mobilitat fluïda i sense entrebancs.

Pots consultar totes les activitats del cap de setmana de la Fireta a Cal Metre al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

X